Το προσφυγικό στο επίκεντρο συνάντησης Μητσοτάκη με Καμίνη

Η προσφυγική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι ασκούνται πολύ μεγάλες πιέσεις στην πόλη της Αθήνας για την υποδοχή των προσφύγων και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ των μεταναστών και των προσφύγων.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα στους δημάρχους που δυσφορούν με τη δημιουργία των hot spots στις περιοχές τους, σημειώνοντας πως τέτοια ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται απ’ όλους με σοβαρότητα και με βάση το συνολικό συμφέρον της χώρας.

“Συζητήσαμε εκτενώς για το προσφυγικό, μεταναστευτικό πρόβλημα το οποίο έχει πάρει εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις, είναι βέβαιο ότι ασκεί και πολύ μεγάλες πιέσεις στην πόλη της Αθήνας”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και επέμεινε στην ανάγκη “να υπάρξει ένας σαφής και ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ παράτυπων μεταναστών και προσφύγων και μια διαφορετική μεταχείριση μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών”.

Για ένα θέμα που θα πρέπει να επιλυθεί σε εθνικό επίπεδο έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθιστώντας σαφές ότι το ζήτημα δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης του.