Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτό το θέμα επέκτασης του ελληνικού προγράμματος

Μοσκοβισί: Προσβλέπουμε σε μία καλή συμφωνία για την Ελλάδα
«Ανοιχτό παραμένει το θέμα της επέκτασης του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε τη Δευτέρα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν θα δοθεί εξάμηνη επέκταση στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Γ. Νταϊσελμπλούμ απάντησε ότι η επέκταση θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και πρόσθεσε πως η τρόικα θα ενημερώσει σχετικά τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Γ. Νταϊσελμπλούμ είπε πως πρέπει να αποφασιστεί αν το ελληνικό πρόγραμμα είναι δυνατόν να κλείσει στο τέλος του έτους ή αν θα χρειαστεί κάποια παράταση. «Το θέμα παραμένει ανοιχτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την ανησυχία του για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα προς επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και της τρόικας, λέγοντας πως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να προσπαθήσουν να προχωρήσουν όσο πιο πολύ γίνεται, έως το τέλος του έτους.

Μοσκοβισί: Προσβλέπουμε σε μία καλή συμφωνία για την Ελλάδα

«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίγνωση των προσπαθειών και των αλλαγών που σημειώθηκαν στην Ελλάδα από τον ελληνικό λαό και προσβλέπουμε σε καλή συμφωνία προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της η Ελλάδα, να υπάρξει προώθηση των μεταρρυθμίσεων για να ισχυροποιηθεί η οικονομία».

Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισίπροσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε ο κοινοτικός επίτροπος, εδώ και βδομάδες ο ίδιος βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τις ελληνικές Αρχές επισημαίνοντας πως υπάρχει πρόοδος αλλά υπάρχουν και βήματα που πρέπει ακόμη να γίνουν. Ο Μοσκοβισί τόνισε ακόμη: «Θέλουμε να κατευθυνθούμε προς την έξοδο της Ελλάδας από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και στο πλαίσιο αυτό η Κομισιόν κινητοποιείται με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της».

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν θα υπάρξει τη Δευτέρα απόφαση για την παράταση του ελληνικού προγράμματος, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν βήματα προόδου.

Η συζήτηση για την Ελλάδα θα ξεκινήσει το απόγευμα της Δευτέρας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας με την εξέταση των σχεδίων προϋπολογισμού του 2015 όλων των χωρών της ευρωζώνης με εξαίρεση τη χώρα μας και την Κύπρο, που βρίσκονται σε μνημόνια και οι προϋπολογισμοί τους εξετάζονται στο πλαίσιο της τρόικας.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

https://politisonline.com/wp-admin/post-new.php