Αλ. Τσίπρας: Το προσφυγικό ζήτημα υπερβαίνει τις μικροκομματικές αντιθέσεις

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Βασικό θέμα συζήτησης, το προσφυγικό, για το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει τη συγκρότηση εθνικού μετώπου. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε καλή πρωτοβουλία τη συνάντηση και δήλωσε κατά τον σύντομο διάλογό του μπροστά στις κάμερες με την κ. Γεννηματά ότι «το προσφυγικό υπερβαίνει τις μικροκομματικές αντιθέσεις και ως εκ τούτου παίρνει διαστάσεις εθνικού θέματος».

Παράλληλα διερωτήθηκε ρητορικά αν θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με προοδευτικό πρόσημο ή εάν θα επικρατήσουν ξενοφοβικά χαρακτηριστικά όπως σε άλλα κράτη της Ευρώπης. Το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα σημείωσε από την πλευρά της η κ. Γεννηματά ενώ ανέφερε πως την άποψή της αυτή, την έχει πει ξανά στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «όπου η ΝΔ δυστυχώς δεν είχε συνταχθεί».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη να τελειώσει η συζήτηση απομόνωσης της χώρας και απένταξης της από τη Σένγκεν, παρά τις παραλείψεις. «Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος», τόνισε η κ. Γεννηματά και ανέφερε πως ήρθε η ώρα της κοινής δράσης για Ελλάδα και Ευρώπη.

Πηγή: vima.gr