Στρατόπεδο 400.000 μεταναστών στην Αθήνα ζήτησε ο Βέλγος Υπουργός Εσωτερικών

Θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 300 με 400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο Bέλγος Υπουργός Εσωτερικών χθες στη Σύνοδο για το μεταναστευτικό στο Άμστερνταμ, αποκάλυψε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μουζάλας, την ώρα που νέο δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για «ανταλλαγή χρέους» με πρόσφυγες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής «ο Βέλγος Υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300 – 400.000 μεταναστών στην Αθήνα» και τόνισε ότι «η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται, ανησυχώ» αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι «η κατάσταση για τη χώρα μας όσον αφορά το προσφυγικό είναι δύσκολη».

Επιπλέον ο κ. Μουζάλας ανακοίνωσε ότι τα hotspots θα είναι έτοιμα μέχρι τα τέλη Φεβρουάριου, ενώ αρχές Μαρτίου θα είναι λειτουργικά.

Την ίδια ώρα για «ανταλλαγή χρέους» με πρόσφυγες, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, εξετάζει η Ε.Ε. για την Ελλάδα όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Financial Times. Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τη δημιουργία ενός απέραντου κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών, με στεγανά σύνορα στο βορρά, ώστε να απαλλαγεί η Ευρώπη από το προσφυγικό, και σε αντάλλαγμα η Ευρώπη να προχωρήσει σε ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Είναι εξωφρενικό να γίνουμε η φυλακή και η εξορία της Ευρώπης έναντι αμοιβής» σχολίασε ο κ. Μουζάλας αντιδρώντας έντονα στο δημοσίευμα και επισήμανε ότι «υποβόσκουν ζητήματα και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, και είμαστε σε εγρήγορση. Το κλειδί για την μείωση των ροών βρίσκεται στην Τουρκία, και η Κομισιόν πρέπει να δουλέψει σκληρά με την Τουρκία για τη μείωσή τους. Σε αυτό ομοφώνησαν όλοι στην Ε.Ε.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2015 και το γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche, ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι υπάρχει σκέψη να μειωθούν οι οικονομικές απαιτήσεις της Γερμανίας από την Ελλάδα σε περίπτωση που δεχθεί η ελληνική πλευρά να παραμείνουν περισσότεροι πρόσφυγες στη χώρα. Το περιοδικό επικαλούνταν πηγές από την γερμανική κυβέρνηση.