Κουτσούμπας: Υλοποιείται το πιο βάρβαρο μνημόνιο

Με ομιλία στη συνεστίαση της ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ στον Άγιο Νικόλαο, το μεσημέρι της Κυριακής, ολοκλήρωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο κος Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις εξελίξεις, στις κινητοποιήσεις και την προοπτική των αγώνων.

«Σήμερα σε αυτές τις συνθήκες, πρόσωπα αλλάζουν και διάφορα κόμματα λένε ότι ανανεώνονται. Σήμερα για παράδειγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ σβήνει το κεράκι του ενός χρόνου διακυβέρνησης, του ενός χρόνου “πρώτης και δεύτερης φοράς αριστερά”, βλέπουμε να υλοποιείται ένα από τα πιο βάρβαρα μνημόνια, που έρχεται να προστεθεί στα άλλα δυο προηγούμενα που ψήφισαν, αντίστοιχα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και να συνεχίζονται τα προαπαιτούμενα, να συνεχίζονται τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα. Σήμερα με αιχμή το Ασφαλιστικό, αύριο με νέα φορολογικά βάρη και έπεται συνέχεια» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Εμείς λέμε ως ΚΚΕ» τόνισε, «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι αγρότες στα μπλόκα τους, στις συνελεύσεις τους, στα σωματεία τους, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, οι φοιτητές, οι σπουδαστές να αποφασίσουν και να καθορίσουν αυτοί τις μορφές πάλης, την κλιμάκωση και το περιεχόμενο του αγώνα. Και βεβαίως χρειάζεται σθεναρή αντίσταση σε όλους αυτούς που υπονομεύουν ουσιαστικά τον αγώνα».

Πηγή: 902.gr