Με μαντινάδα απάντησε ο Π.Πολάκης στην επερώτηση του Ποταμιού

Καρφί με μορφή ..μαντινάδας έριξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε το Ποτάμι.

Υπενθυμίζοντας τις Κρητικές του ρίζες ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές του Ποταμιού είπε «Να πάρετε έναν λογιστή να σας βαστά βιβλία, το μαγαζί θα κλείσετε και θα ναι αμαρτία.». ανεβάζοντας έτσι τους τόνους στην Βουλή. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δώσει έμφαση στα, κατά τη γνώμη του, λανθασμένα στοιχεία που αφορούν τον τομέα της Υγείας από την πλευρά του Ποταμιού.

Παράλληλα, ξεσπάθωσε εναντίον του πρώην Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, τονίζοντας πως « Αν θέλατε καινούργιο νόμο τότε γιατί αποχωρήσατε από την συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα, όταν το μισό από αυτό αφορούσε τον τομέα της Υγείας.» και συνέχισε «Φτιάξατε τον ΕΟΠΥΥ με πύλινα πόδια, ο οποίος μέχρι και σήμερα το 2016 δεν έχει οργανισμό και τον φτιάχνουμε εμείς τώρα. Οι προϊστάμενοι δεν παίρνουν το επίδομα που τους αναλογεί γιατί δεν υπάρχει οργάνωση.»

Τέλος, αναφερόμενους στους διορισμούς στις διοικητικές θέσεις του τομέα τη Υγείας, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στα 3 κριτήρια που απαιτούνται για τις προσλήψεις.

«-να είναι καθαροί.(από τους μηχανισμούς διαπλοκής)
-να ξέρουν γράμματα και να μπορούν να διοικήσουν, δεν θέλουμε κομματικά ένσημα.
-πρέπει να συμφωνούν στην στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.»

Θάνος Μωριάτης

Πηγή: Real.gr