«Φιλική και εποικοδομητική» η συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί

«Φιλική και εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντηση της Τετάρτης στο Νταβός μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επίτροπου Πιερ Μοσκοβισί, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, η οποία αναφερόμενη στις τεχνικές συζητήσεις των θεσμών με την κυβέρνηση ανέφερε ότι σημειώνεται πρόοδος, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

«Έγινε μια φιλική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις μεταρρυθμίσεις και τα επόμενα βήματα», τόνισε για τη συνάντηση στο Νταβός, η Άνικα Μπράϊντχαρντ και πρόσθεσε ότι ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε την ανάγκη μιας φιλόδοξης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, ενώ μίλησαν για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και θέματα που αφορούν την πρώτη αξιολόγηση.

Οι συζητήσεις προχωρούν, έχει σημειωθεί πρόοδος στην Αθήνα, ωστόσο απομένουν ακόμη συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο, όταν έχουμε τις αναγκαίες πληροφορίες οι επικεφαλής θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά  ενώ ερωτηθείσα σχετικά με δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση έχει δώσει όλες τις πληροφορίες στους θεσμούς, η εκπρόσωπος απάντησε ότι οι συζητήσεις με την Αθήνα γίνονται απευθείας και όχι με ενδιάμεσο τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: naftemporiki