Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «ολοκληρώνουν τη βρώμικη δουλειά»

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό είναι μια ακόμα απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του με τους ΑΝΕΛ ολοκληρώνουν τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να τελειώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην αποψινή συγκέντρωση – εκδήλωση στο ΣΕΦ.

«Γιατί βρώμικη δουλειά είναι να υλοποιείς κατά γράμμα απαιτήσεις που για χρόνια είχε το κεφάλαιο, να ξεμπερδεύει το κράτος με τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, προκειμένου το χρήμα που θα του απομένει να δοθεί στους καπιταλιστές για τις επενδύσεις τους» συνέχισε.

«Βρώμικη δουλειά είναι να μετατρέπεις την Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση του κάθε ασφαλισμένου και τη σύνταξη σε επίδομα πτωχοκομείου και να ανοίγεις έτσι το δρόμο για χρυσές δουλειές στους μεγαλεμπόρους στην Υγεία και στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Και αν ορισμένοι, όταν μιλάμε για τη βρώμικη δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα ενοχλούνται, ας μας απαντήσουν:

Τι είναι, εκτός από βρώμικη δουλειά, να προσπαθείς να καθησυχάσεις το κίνημα, το λαό, να τον ξεγελάσεις, την ίδια ώρα που φέρνεις ένα σχέδιο συνολικής αντιδραστικής αναδιάρθρωσης στο Ασφαλιστικό;

Εκτός αν συμφωνούν ορισμένοι ότι πρέπει να δικαιωθεί το ΠΑΣΟΚ για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Γιαννίτση, όπως τολμούν να λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας δηλώσεις μετανοίας.

Έχουν δίκιο στην κυβέρνηση, το σχέδιό τους για το Ασφαλιστικό είναι βαθιά ταξικό γιατί πλήττει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.

Γι’ αυτό το στηρίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, όλα μαζί τα “κοράκια” της πλουτοκρατίας.

Γι’ αυτό το καλοδέχεται η τρόικα, γιατί ουσιαστικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνει όλους τους νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όλες τις μειώσεις που υπέστησαν οι συνταξιούχοι τα προηγούμενα χρόνια, όλες τις ανατροπές σε ασφαλιστικά δικαιώματα».