"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα"

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήκωσε το “γάντι” που του “πέταξε” νωρίτερα σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και αντεπιτέθηκε, στην παρθενική ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι “χρειάζεται πολύ θράσος να αμφισβητεί ο πρωθυπουργός την προσήλωσή μου στην έννοια της αξιοκρατίας και της αξιοσύνης”.

Ευχαριστώντας τους βουλευτές του που κράτησαν τη ΝΔ όρθια το 2015 ενάντια «στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε την χώρα» ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην αρχή ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. «Τον σέβομαι. Θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου» είπε

«Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ, ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι “μας χωρίζει άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ” και ότι “θα ξεβολέψουμε τους λίγους για να υπηρετήσουμε το μέλλον των πολλών”.

Επιτέθηκε συνολικά στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την “ανίκανη, ανεύθυνη και ιδεοληπτική”.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων και υπογράμμισε: «Δεν έχω εντολή να στηρίξω τον κ. Τσίπρα, αλλά να ασκήσω σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί τον τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε. Ας μην ελπίζει λοιπόν σε συναίνεση».

«Στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο».

«Σε όλους τους πολίτες που πλήττονται η ΝΔ δίνει πάλι πολιτική έκφραση» τόνισε και συνέχισε: «Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει. Θέλουμε να εκφράσουμε τους πολίτες που δεν έχουν στέγη τους πολίτες που είναι ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ανοίγουμε τη ΝΔ».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το πρώτο αντιπολιτευτικό της στίγμα η ΝΔ θα το δείξει αναφορικά με το ζήτημα του ασφαλιστικού, ο λογαριασμός του οποίου – όπως είπε – είναι τόσο μεγάλος επειδή η κυβέρνηση έκανε «τόσο τραγική διαχείριση των δημόσιων οικονομικών το 2015».

«Ο δήθεν υπέρμαχος των λαϊκών συμφερόντων ΣΥΡΙΖΑ τσακίζει τους νέους συνταξιούχους τους ελευθέρους επαγγελματίες. Αλλά κάθε μέρα που περνά διορίζει ημετέρους και συγγενείς και δίνει παράλογες αυξήσεις», πρόσθεσε.