Η εκλογή Κυριάκου διασφαλίζει την ενότητα του κόμματος

Τη βεβαιότητά τους ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ θα διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν μιλώντας σήμερα στο MEGA τόσο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης όσο και η ευρωβουλευτής του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

Ο κ. Κακλαμάνης συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του, αποκάλυψε ότι ήδη του έχει ανατεθεί από χθες το βράδυ το τρέξιμο των εξελίξεων σχετικά με τη συμμετοχή της ΝΔ στην εκλογή ΕΣΡ ενώ διατράνωσε την άποψή του ότι ακριβώς επειδή το αποτέλεσμα της χθεσινής διαδικασίας δεν ήταν 70-30 αλλά “κλειστό” δεν διακινδυνεύει η ενότητα του κόμματος. Πρόσθεσε ότι την Παρασκευή έλαβε όπως και άλλα μέλη του κόμματος επιστολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον επίλογο της οποίας έγραφε ότι είναι ο εγγυητής της συνέχειας του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι εάν ήταν να είναι μια φορά στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα είναι πλέον δυο φορές στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη στιγμή που ανοιχτά δεν τον στήριξε -με όρους ιδεολογικούς ωστόσο και όχι προσωπικούς- στην προεκλογική μάχη.

Από τη μεριά της, η Μαρία Σπυράκη που ήταν ανάμεσα στα στελέχη που υπέγραψαν την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος εξέφραζαν την στήριξη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τόνισε ότι η εκλογή του κ. Μητσοτάκη σηματοδοτεί τη θέληση των Νεοδημοκρατών αλλά και της κοινωνίας για δημιουργική ανανέωση και επανατοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έτσι ώστε να μπορεί να εκφράσει το σύνολο όσων ψήφισαν ναι στο δημοψήφισμα.

Εκτίμησε μάλιστα ότι το κόμμα δεν έχει τη δυνατότητα να χάσει κανένα από τα στελέχη της, σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όλες τις δυνατότητες να αρθρώσει έναν ελκυστικό προγραμματικό λόγο ενώ αναφορικά με τα σενάρια περί ανανέωσης του κόμματος, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι κανείς δεν μίλησε για “τσουνάμι ανανέωσης” αλλά για δημιουργική με όρους ενότητας καθώς ήταν κοινωνική ανάγκη η ΝΔ να μιλήσει σε πολύ μεγάλα πολιτικά ακροατήρια και να εκφράσει το ευρωπαϊκό μπλοκ στην παράδοσή του.

Προανήγγειλε εν συνεχεία τη χάραξη μιας ξεκάθαρης αντιπολιτευτικής γραμμής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με πλήρη διαχωρισμό της πολιτικής πλατφόρμας της ΝΔ από αυτή της κυβέρνησης, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι “δεν συγκυβερνούμε, ούτε χτυπάμε την πλάτη στους υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ” που έχουν απόλυτη όπως είπε ευθύνη που επιβάρυναν τη χώρα με 1,8 δισ. που τώρα καλούνται να τα βρουν από το ασφαλιστικό. Καταλήγτοντας η κ. Σπυράκη τόνισε με νόημα ότι η ΝΔ δεν μπορεί να συναινέσει σε δυο βασικά ζητήματα, που αφορούν στη μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.