"Δεν αποκάλεσα πορτιέρη τον Παπαμικό"

Ξεκάθαρες απαντήσεις στη νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο για τα περί «πορτιέρη στη Ρηγίλλης» έδωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι «δεν τον αποκάλεσα πορτιέρη. Είπα ότι δεν κάνει για γραμματέας, αλλά δεν είναι για πέταμα, κάνει για άλλες θέσεις» και πρόσθεσε ότι «αν ο πορτιέρης δεν θέλει δεν θα μπει κανείς στο μαγαζί. Δεν είναι υποτιμημένη η θέση του πορτιέρη» ενώ κατηγόρησε τον κ. Παπαμιμίκο για εμμονή και εμπάθεια.

«Θέλει να διαστρέψει τα όσα είπα. Όλα νομίζει ότι στρέφονται γύρω από αυτόν» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και σημείωσε ότι αν ο πρόεδρος του κόμματος έλεγε στον ίδιο να κάνει τον πορτιέρη, θα το έκανε, καθώς όπως είπε “έχω περάσει από διάφορες θέσεις μέσα στο κόμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του στη ΝΔ”.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι δεν βλέπει ως μονομαχία τον δεύτερο γύρο των εκλογών της ΝΔ και υπογράμμισε ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στο ίδιο κόμμα και έχουν έναν πολιτισμένο διάλογο. Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το παιδί δεν κάνει. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να είναι ηγέτης» και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεχάσει την Αριστερά.

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι οι προτάσεις της θα μειώσουν περαιτέρω τις συντάξεις και θα συμβάλλουν στην ύφεση ενώ αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή τόνισε ότι «αν ήθελε να επανέλθει θα το είχε κάνει. Όποτε θέλει να έρθει ας έρθει ή ας ξεκινήσει κάτι άλλο. Έχει δείξει, όμως, ότι δεν θέλει να έχει ενεργό ρόλο στο κόμμα».

Για τον έτερο πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τόνισε ότι τον σέβεται και τον εκτιμά και αποσαφήνισε ότι «δεν επιτίθεμαι σε κανέναν και δεν θέλω να δημιουργώ εντάσεις, αλλά δεν μπορώ να αφήνω τίποτα αναπάντητο».

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Ευ.Μεϊμαράκης δηλώνει ότι «χρειαζόμαστε μια ηγεσία που θα την εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες» και προσθέτει ότι «η επόμενη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να προχωρήσει στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών και πολιτικών με εθνικό και κοινωνικό πρόσημο, που θα υπηρετούν το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας μας και όχι τις εντολές τρίτων».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επαναλαμβάνει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμμετάσχει σε μία οικουμενική κυβέρνηση» και τονίζει ότι «εφόσον η κυβέρνηση αποτύχει να φέρει εις πέρας την αποστολή που της έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός, οφείλει να το ομολογήσει και να φύγει».

Για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης λέει ότι «έκανε μεταρρυθμίσεις και προώθησε πολιτικές και μέτρα που απέτρεψαν τη χρεοκοπία της χώρας και την έξοδό της από το ευρώ». Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των απολύσεων καθαριστριών και δημοτικών αστυνομικών, για το οποίο ο κ. Κ. Μητσοτάκης διερωτάται γιατί δεν είχε αντιδράσει ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης όταν είχε ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο, απαντά ότι «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με κανένα. Υπάρχει αυτοκριτική, ώστε να εντοπίσουμε τα λάθη μας, να διδαχθούμε από αυτά και να μην τα επαναλάβουμε».

Ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει ότι η Ν.Δ. είναι «κόμμα λαϊκό, που εκφράζει όλους και πολύ περισσότερο τους αδύναμους», διαβεβαιώνει ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος στόχος είναι «ένα κόμμα με σύγχρονες δομές, ανοιχτή δημοκρατική λειτουργία, ώστε να εκφράζει και να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» και επισημαίνει ότι «όποιος συμφωνεί με αυτόν τον σχεδιασμό θα έχει διακριτό ρόλο και ευθύνες».