Παίζουν την κολοκυθιά με τις εκλογές-Ποιες εκλογές; Λέει ο Σαμαράς

“Μύλος” στην Κυβέρνηση από υπαινικτικές δηλώσεις, ανασκευές και αναιρέσεις και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πυροδότησε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, με δήλωση που έκανε στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ, στη Βασιλεία.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναφερόμενος στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να βγει απ’ το Μνημόνιο, αφού απέδωσε την έλλειψη εμπιστοσύνης των εταίρων μας και και την επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν αυτό το ενδεχόμενο στην Αντιπολίτευση, πρόσθεσε:

«Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τοποθέτηση αυτή ερμηνεύτηκε ως έμμεση, πλην όμως σαφή, παραπομπή στο ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών και ως (εκ παραδρομής;) αποκάλυψη των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Οι συνεργάτες του Αντιπροέδρου έσπευσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να διαλύσουν τις υποψίες που προκάλεσε η δήλωση, διευκρινίζοντας  λίγο μετά ότι ο κ. Βενιζέλος εννοούσε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.  Όπως εξηγούσαν απ’ το ΠΑΣΟΚ, το ενδεχόμενο πρόκλησης πρόωρων συνδέεται με την περίπτωση αποτυχίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, οπότε η προσφυγή στις κάλπες θα είναι αναγκαστική.

Ο απόηχος της δήλωσης στην Αθήνα προκάλεσε την, επίσης. έμμεση, πλην σαφή, διάψευση του Πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς , απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στη Βουλή εμφανίστηκε να απορεί και να διερωτάται “Ποιες εκλογές; Έχετε εσείς συνδικαλιστικές εκλογές; Γιατί εγώ εκλογές δεν έχω», επιδιώκοντας να δείξει ότι δεν υπάρχει στην κυβερνητική ατζέντα και δεν εντάσσεται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ζήτημα πρόωρων εκλογών.