Μαχμούτ Αμπάς: Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας

Στις στενές ιστορικές σχέσεις του Παλαιστινιακού με τον ελληνικό λαό αναφέρθηκε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στο Κοινοβούλιο, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι σήμερα θα ληφθεί απόφαση διά ψηφοφορίας με την οποία θα ζητείται από την κυβέρνηση αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης.

Από την πλευρά του ο Παλαιστίνος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς ανέφερε ότι αισθάνεται μεγάλη υπερηφάνεια που βρίσκεται σήμερα στην ελληνική Βουλή και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «για το μεγαλειώδες βήμα που γίνεται σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, που θα καταγραφεί στην ιστορία».

«Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο δικό μας σπίτι», πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος και έκανε λόγο για στενές ιστορικές σχέσεις του παλαιστινιακού με τον ελληνικό λαό. Στη συνέχεια ο κ. Αμπάς θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενώ το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Αμπάς με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.