Ρίχνουν τους τόνους για την επικοινωνία Καραμανλή-Τσίπρα οι τέσσερις υποψήφιοι

Ρίχνουν τους τόνους οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ αναφορικά με το θέμα που προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη της επικοινωνίας του Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι επικοινωνίες του Πρωθυπουργού με τον Κώστα Καραμανλή δημοσιοποιήθηκαν και τροφοδότησαν σενάρια για υπόγειες διαδρομές και πιθανή στήριξη της κυβέρνησης από τη ΝΔ ή ακόμα και συγκυβέρνησης, ωστόσο οι τρεις υποψήφιοι δεν επέμειναν στην αντιπαράθεση επ’ αυτού μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”.

“Θα κάνω άνοιγμα σε όλους, τα στελέχη, τα μέλη, σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι αυτή η παράταξη πρέπει ριζικά να αλλάξει γιατί διαφορετικά αν μείνουμε με αυτές τις λογικές η κοινωνία θα μας προσπεράσει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ανενόχλητος και ο κ. Τσίπρας να καταστρέφουν τη χώρα”, είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας ερωτηθείς για το εάν θα έκανε άνοιγμα στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ εφόσον εκλεγεί αρχηγός.

“Νομίζω ότι ξεκαθάρισαν κάποια ζητήματα χθες, σίγουρα δεν θεωρώ σε καμιά περίπτωση προβληματικό να υπάρχουν 1-2 τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Τσίπρα με τον κ. Καραμανλή ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο, νομίζω το θέμα μεγενθύνθηκε όχι με πρόθεση του κ. Καραμανλή, μάλλον με πρόθεση άλλων, ας το βάλουμε στη σωστή του διάσταση”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Άλλο να μιλάει σε διαρκή χρόνο, δηλαδή να μιλάνε κάθε μέρα, αν μιλάνε κάθε μέρα, κάθε δεύτερη μέρα, κάθε τρίτη μέρα αυτό αλλάζει, αυτό σημαίνει ότι έχουν μια στενή πολιτική σχέση, εγώ δεν άκουσα γι’ αυτό εγώ άκουσα ότι μιλήσαν δυο φορές”, ήταν η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Από τη μεριά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος που θεωρείται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού επιβεβαίωσε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες Τσίπρα – Καραμανλή, επισήμανε όμως ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν πολιτεύεται γι’ αυτό και δεν απολογείται για τις επαφές του με οποιονδήποτε.

“Όσοι το τελευταίο διάστημα ή διαχρονικά μιλούν ή βλέπουν τον Κώστα Καραμανλή εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις χωρίς να υπάρχει καμία συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή. Θα πούμε στον Κώστα Καραμανλή με ποιον θα επικοινωνήσει και με ποιον δεν θα επικοινωνήσει; Ρώτησε κανέναν; Και στο τέλος τέλος ο Κώστας Καραμανλής δεν πολιτεύεται, γι’ αυτό επέλεξε αυτό τον ρόλο για να μην δίνει αναφορά σε κανέναν”, σημείωσε.

Ο Υπουργός των Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε πως ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Κώστα Καραμανλή γιατί θέλει να δείξει ότι υπάρχει ανάγκη εθνικής συνεννόησης: “Δεν έχουμε κόμπλεξ στο να μιλάει ο πρωθυπουργός με έναν πρώην πρωθυπουργό. Πρέπει να υπάρχει αυτή η επικοινωνία διότι και η εμπειρία ενός πρώην πρωθυπουργού, όταν μεταφέρεται στον πρωθυπουργό είναι χρήσιμο για τον τόπο, επιτέλους ας μην ενοχοποιούμε αυτού του είδους τις επικοινωνίες”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με τον κ. Καμμένο κυβερνητικά και συνομιλεί, έχει τη συμπάθεια ή την άμεση υποστήριξη στελεχών του κ. Καραμανλή. Κατ’ ουσίαν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα της Αριστεράς, είναι ένα ποπουλίστικο κόμμα που σκοπό είχε την εξουσία εξού και του είναι τόσο εύκολο να επικοινωνεί τόσο ευθέως και να έχει τόσο ευθεία υποστήριξη από κόμματα της δεξιάς”, σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδρος στην ίδια εκπομπή.

Πηγή: mega