«Μεγάλο κεφάλαιο» για την χώρα αποτελεί ο Κ. Καραμανλής

Νωπή εντολή έχει η Κυβέρνηση και δε χρειάζεται να ασχολείται με τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε ο υποψήφιος για την γαλάζια προεδρία Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε το γεγονός αυτό «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με εγκωμιαστικά σχόλια για τον πρώην Πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, που σύμφωνα με διαρροές φέρεται να στηρίζει την υποψηφιότητά του, λέγοντας ότι «έχει βαριά σκιά» και αποτελεί «μεγάλο κεφάλαιο» όχι μόνο για την παράταξη, αλλά και για τη χώρα γενικότερα.

Σε ό,τι αφορά το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι οι συνυποψήφιοί του επιχείρησαν να το μετατρέψουν σε πολιτικό και να του ρίξουν την ευθύνη και έφερε ως παραδείγματα τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς στο TAXISnet, καθώς και εκείνα που σημειώθηκαν σε ψηφοφορία στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD). Ωστόσο όμως ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να δεσμευτεί ότι αυτήν την Κυριακή δε θα υπάρξουν ανάλογα προβλήματα, λέγοντας ότι δεν είναι τεχνικός για να πει κάτι τέτοιο.

Σημείωσε ότι ο ίδιος είχε προτείνει εκλογές με καταλόγους, συγκεκριμένα να υπάρχει ο εκλογικός κατάλογος του 2009, αλλά οι άλλοι τρεις υποψήφιοι δεν το δέχθηκαν. Απαντώντας σε ερώτηση που είχε θέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τη στήριξη της συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι ήταν απόφαση της πλειοψηφίας της Κ.Ο. της ΝΔ και τόνισε ότι η χώρα έπρεπε να αποφύγει τα “βράχια” και πρόσθεσε ότι «ψηφίσαμε στόχους και χρονοδιάγραμμα, όχι μέτρα». Παράλληλα αναρωτήθηκε «όταν ο Άδωνις συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, όλα ήταν καλά τότε;».

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Απόστολο Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι «για Περιφερειάρχης είναι πολύ καλός, αλλά για πρόεδρος δεν κάνει» και υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται κάποιον με περισσότερες εμπειρίες.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης στελεχών μετά την εκλογή νέου προέδρου, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως τα μεγάλα κόμματα εξουσίας δύσκολα έχουν διασπάσεις, ωστόσο δεν απέκλεισε να υπάρξουν  αποχωρήσεις. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι «μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα δώσω σε κανέναν τη δικαιολογία να αποχωρήσει».

Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα βρισκόταν σε καλύτερη θέση στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς είχε παραιτηθεί νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε με λακωνικό τρόπο λέγοντας ότι ήταν καλός Πρωθυπουργός, αλλά είχε αφήσει τις τύχες του κόμματος σε συνεργάτες που αποδείχθηκαν ανάξιοι και υπενθύμισε ότι ο ίδιος στα δύσκολα βγήκε μπροστά, όταν κανείς δεν ήθελε να αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, παίρνοντας μια “καυτή πατάτα” στα χέρια του.

Νωρίτερα σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική” ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προέβλεψε τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής αλλά και επικράτησή του επί του ΣΥΡΙΖΑ και διαβεβαίωσε ότι από τις 21 Δεκεμβρίου θα ανοίξει ο δρόμος για να για να ξαναγίνει η Νέα Δημοκρατία πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα.

Διέψευσε, μάλιστα, όσους ισχυρίζονται ότι προσανατολίζεται σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι η Ν.Δ. δεν έχει τίποτα το κοινό με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο καταλογίζει πολιτικό τυχωδιοκτισμό. Επιβεβαίωσε ότι ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει την υποψηφιότητα του λέγοντας ότι είναι τιμή του να αφήνει να εννοηθεί ο πρωθυπουργός ότι στηρίζει την υποψηφιότητά του με γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προτάσσει, όμως, και ένα εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, για την παραγωγή πλούτου, μέσω μιας φιλελεύθερης πολιτικής με λιγότερους φόρους και δράσεις για την προσέλκυση επενδύσεων.