Να στηρίξω την κυβέρνηση μου ζήτησε ο Γερμανός Πρέσβης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης λέγοντας ότι «απατεωνίζει όταν λέει ότι δεν θα κόψει τις συντάξεις» ενώ κληθείς να σχολιάσει τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης μετά και το ομοφοβικό παραλήρημα του εισηγητή τους στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή έκανε λόγο για «κόμμα ακραίων. Και τα ακραία κόμματα είναι θρησκοληπτικά» και πρόσθεσε ότι «όλο χαιρετούρες με τους παπάδες είναι θεωρώντας ότι η εκκλησία δίνει ψήφους».

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega για τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα πριν από λίγες ημέρες ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «πολέμησα να του δώσω να καταλάβει ότι έχουν κάνει λάθος ένδυμα σε λάθος κορμί. Το Μνημόνιο δεν ταιριάζει σε μεσογειακό λαό. Όσο πιέζει τον ελληνικό λαό τόσο θα φεύγει από την Ευρώπη» και αποκάλυψε ότι ο Γερμανός Πρέσβης του ζήτησε να στηρίξει την κυβέρνηση ενώ χαρακτήρισε «κατιναριό» την κόντρα Λαζόπουλου-Γεωργιάδη.

Αναφορικά με τις αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι δεν καταλαβαίνει αυτή την ευεργεσία προς λίγους και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε το κονδύλι των 150 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα το πάρει η κυβέρνηση από το 1 δισ. της δόσης από το οποίο όμως περιμένει όλη η κοινωνία να ανακουφιστεί. “Δεν είχε δικαίωμα να κάνει αυτή τη διάκριση”, ανέφερε τη στιγμή που το Δημόσιο δεν θέλει “δίωξη αλλά κάθαρση”.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ονομάζει hotspot “όποιο παλιό γήπεδο υπάρχει ή όποιο στρατόπεδο” για να διαπιστώσει κατόπιν τις ατέλειες στις υποδομές και τόνισε ότι “πρέπει να έχει στοιχειώδεις υποδομές γιατί ανθρώπους θα βάλεις μέσα όχι γουρούνια”.

Ο κ. Λεβέντης ερωτήθηκε και για τα κόκκινα δάνεια για τα οποία εκτίμησε ότι από τη στιγμή που μπήκαν τα funds που “μέχρι πρότινος τα αναθεματίζαμε” το πρόβλημα θα αυξάνεται καθώς η ρύθμιση έγινε μέχρι τον Φεβρουάριο και με την επιδείνωση της οικονομικής κατάσταση θα μεγαλώνει η “μαύρη τρύπα” και “υπό το βάρος της πραγματικότητας” η κυβέρνηση όλο και περισσότερο θα απευθύνεται σε αυτά.