"Είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν"

Άγρια επίθεση από κουκουλοφόρους δέχτηκε ο Βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, χθες τη νύχτα στα Εξάρχεια.

Ο βουλευτής βρισκόταν σε εστιατόριο της περιοχής όταν περίπου 10 άτομα εισέβαλαν σε αυτό, τον ρώτησαν αν είναι ο ίδιος και, όταν απάντησε θετικά, τον ξυλοκόπησαν.

«Έδώ δεν θα ξαναπατήσεις. Τα Εξάρχεια δεν είναι μέρος για βουλευτές«, του είπαν.

Ο Βασίλης Οικονόμου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός από το οποίο αποχώρησε στη μία τα ξημερώματα καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί. Σύμφωνα με τις εξετάσεις φέρει θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Κατά την έξοδό του ο κ. Οικονόμου δήλωσε: “Ήρθαν δέκα «κύριοι» με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε. Στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν. Μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο”.

Πρόσθεσε ότι βρισκόταν μόλις δέκα λεπτά στο εστιατόριο όταν έγινε η επίθεση και κατέληξε: “Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα. Δεν γίνεται. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι -και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση- ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιεί ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος. Δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και να τις αποδεχόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ”.

Σήμερα το πρωί από το Mega ο Βασίλης Οικονόμου σημείωσε ότι “εγώ νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα σε κανένα εκατοστό ειδικό καθεστώς. Δεν μπορεί να πηγαίνεις να σε τσακίζουν και να μην συμβαίνει κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει ευθύνη αντικειμενική όπως λέμε εμείς στη Νομική σε αυτή τη χώρα κάπου. Δεν το λέω για αυτή την κυβέρνηση αλλά για κάθε κυβέρνηση, έχει ευθύνη ναι. Πρέπει ο πολίτης σε κάθε περιοχή είτε λέγεται Κολωνάκι, είτε λέγεται Εξάρχεια, είτε λέγεται Παγκράτι, είτε όπως θέλετε να νιώθει ασφαλής”.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι έχει στη συγκεκριμένη περιοχή το γραφείο του επί 10 χρόνια και πως “δεν θα γίνω πρόσφυγας στη χώρα μου και στην πόλη μου”.

Περιέγραψε τη σκηνή του ξυλοδαρμού του λέγοντας ότι τον πλησίασαν οι άγνωστοι ένας εκ των οποίων τον ρώτησε εάν είναι ο Οικονόμου και όταν αυτός απάντησε καταφατικά, τον γρονθοκόπησε.

Με τον βουλευτή επικοινώνησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στον κ. Οικονόμου, ενώ καταδίκασε την επίθεση, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε: «Οι εχθροί της δημοκρατίας δεν μας πτοούν. Και θα λογοδοτήσουν».

«Κάθε μέρα και ένα επεισόδιο βίας στην Αθήνα. Μόνο ντροπή. Τα άβατα επιστρέφουν, οι πολίτες τρομοκρατούνται, η κυβέρνηση αδιαφορεί», δήλωσε μέσω twitter η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Στον «Ερυθρό Σταυρό» επισκέφθηκε τον βουλευτή του κόμματός του και ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο έκανε λόγο για αντιδημοκρατική πράξη υψίστης βίας, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση και να σταματήσει να καλύπτει τους αντιεξουσιαστές όπως κάνει μέρος των στελεχών του. «Καλώ την Ελληνική Αστυνομία να βρει, να συλλάβει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες» τόνισε.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε: «Αυτό που έγινε οφείλουν να το καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει και να τελειώσουμε οριστικά με το άβατο των Εξαρχείων. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να το κάνει σε μια ώρα, αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση».
Άνανδρη χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!», σχολίασε ο κ. Σαμαράς.
Την συμπαράστασή του στον Βασίλη Οικονόμου εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Βασίλη κουράγιο. Η αλητεία δεν θα περάσει» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Στον Ερυθρό Σταυρό βρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος τόνισε: «Καταδικάζουμε την επίθεση που είναι η δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα εναντίον βουλευτών της ΝΔ, με τη μόνη διαφορά ότι οι δράστες προέρχονται από διαφορετική ιδεολογική κατεύθυνση. Ελπίζουμε να μην τρέχει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να βρει έναν καλό συνήγορο υπεράσπισης των δραστών».

Πηγή: ΑΠΕ, Πρώτο Θέμα, Ναυτεμπορική