Η απάντηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ στην νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Τη δική του απάντηση στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, σχετικά με την πρόταση για την κατάργηση της πρωινής προσευχής και του μαθήματος των Θρησκευτικών.

«Σε μια εποχή που το μνημόνιο της αριστεράς φορτώνει με νέους φόρους,μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις στους πολίτες, όπου η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό κινδυνεύει να μετατρέψει την χώρα σε αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών και τα κενά στην εκπαίδευση την έχουν οδηγήσει σε διάλυση, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κατάργηση της πρωινής προσευχής και των θρησκευτικών”, αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης.

“Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πολιτική τους είναι να επιβάλουν τις ανθελληνικές ιδεολογικές τους αγκυλώσεις στο χώρο της Παιδείας. Θέλουν μια χώρα χωρίς εθνική ταυτότητα, χωρίς παράδοση, χωρίς αρχές και αξίες. Ο Ελληνισμός όμως, διαχρονικά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Ελληνορθόδοξη πίστη και παράδοση. Τί να περιμένει κανείς άραγε από αυτούς που αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων, χαρακτηρίζουν τους Μακεδονομάχους «Τζιχαντιστές» και από μια νεολαία που έχει ως πρότυπα τρομοκράτες και μπαχαλάκηδες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξηλώσει κάθε έννοια, κάθε σύμβολο που ενώνει τους Έλληνες με την ιστορία μας και τις παραδόσεις του Έθνους μας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το euro2day.

Κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία προτείνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Τις θέσεις της για την παιδεία εξέδωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι:«στον χώρο της παιδείας είναι απαραίτητη μία ριζική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες της με διαφορετικό προσανατολισμό από αυτόν που είχαν όλες οι προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα παιδείας που θα έχει στο επίκεντρό της την δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων με κριτική σκέψη, πολύπλευρη γνώση και συνείδηση συνεισφοράς στην κοινωνία».

Μέσα στη σειρά των βασικών θέσεων της ειδικά για το δημόσιο σχολείο, η Νεολαία του κυβερνώντος κόμματος προτείνει την κατάργηση της πρωινής προσευχής και τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – διευκρινίζεται στο κείμενο – οραματιζόμαστε και διεκδικούμε ένα σχολείο […] ανοικτό στην κοινωνία, απαλλαγμένο από ταξικούς φραγμούς, που δε θα αναπαράγει, αλλά θα συμβάλει στην εξάλειψη των διακρίσεων με βάση το φύλο, τη φυλή, τη θρησκεία, το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς και ενδοσχολική βία. Ένα σχολείο όπου η παρεχόμενη γνώση θα είναι βαθιά και ολόπλευρη.

Απέναντι στα νεοφιλελεύθερα σχέδια – αναφέρεται σε άλλο σημείο του κειμένου θέσεων – η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος οι νέοι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν δημοκρατικές ευαισθησίες και αντίληψη συμμετοχής στα κοινά. Απέναντι στη ζούγκλα του απάνθρωπου ανταγωνισμού, του κέρδους και του ατομικού δρόμου, η παιδεία πρέπει να καλλιεργεί αξίες όπως η αλληλεγγύη και η συνεργατικότητα για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο ισότητας που δεν θα φοβάται το “διαφορετικό”.