Κουτσούμπας: Φτώχεια και κίνδυνος πολεμικής εμπλοκής

«Μια κυβέρνηση η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, θυσιάζοντας τα λαϊκά δικαιώματα, είναι επόμενο να συμμετέχει και σε επεμβάσεις και πολέμους» εκτίμησε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στην Λιβαδειά.

Περιγράφοντας το πολιτικό σκηνικό είπε ότι από τη μια υπάρχει ένας ορυμαγδός αντιλαϊκών μέτρων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και από την άλλη η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο που έχει ήδη ξεκινήσει στην Α. Μεσόγειο και την Μ. Ανατολή.

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση “διεκδικεί για λογαριασμό πάλι του κεφαλαίου, μερίδιο από τη νέα μοιρασιά που γίνεται στην περιοχή και τον σκληρότατο ανταγωνισμό που διεξάγεται ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, αλλά και περιφερειακές δυνάμεις, όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα. Άλλο πράγμα βέβαια ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή τη μοιρασιά με άνισους όρους σε σύγκριση με άλλες χώρες”.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι δεν υπάρχει μέτρο που να ψηφίζεται και να υλοποιείται αυτήν την περίοδο, που να μην αποτελεί. είτε άμεσα είτε έμμεσα, απαίτηση, επιδίωξη και ανάγκη των ομίλων του κεφαλαίου, ενώ αναφορικά με τα εργασιακά και κυρίως το Ασφαλιστικό, επισήμανε πως η κυβέρνηση ολοκληρώνει την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούσε επί πολλά χρόνια απαίτηση του κεφαλαίου και της ΕΕ.