Νέα άρση βουλευτικής ασυλίας για τον Ν. Μιχαλολιάκο - «Λάθος» Βερναρδάκη

Εγκρίθηκε, με μεγάλη πλειοψηφία, το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου λόγω ομιλία του που θεωρήθηκε ότι παρακινεί στη βία. Η συζήτηση έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής και υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 195 βουλευτές,  έξι ψήφισαν κατά και 2 δήλωσαν “παρών”.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής οι έξι που καταψήφισαν είναι οι: Χριστόφορος, Βερναρδάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Κουκοδήμος (ΝΔ) και 4 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων: οι Γιώργος Καρράς, Δημήτρης Καβαδέλας, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και Μάριος Γεωργιάδης. “Παρών” δήλωσαν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ) και Χρήστος Κέλλας (ΝΔ).

Η στάση του κ. Βερναρδάκη, αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πυροδότησε σειρά σχολίων στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα. Ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε με δήλωσή του ότι η ψήφος του δόθηκε εκ παραδρομής.

Αντίθετα, η Ολομέλεια απέρριψε με 157 ψήφους κατά, 21 υπέρ και 25 “παρών”, το αίτημα για την άρση ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, το οποίο αφορούσε πολεοδομικές παραβάσεις στο κτίριο που νοικιάζει το κόμμα του, από τον πατέρα του.