"Τσίπρας και Δραγασάκης θα λογοδοτήσουν πολιτικά και ποινικά"

Να ανατραπεί σε “δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση” η “ιμπεριαλιστική και αντιδραστική” Ευρωπαϊκή Ένωση “των πολέμων, της λιτότητας και της ανεργίας” αλλιώς “θα οδηγήσει την Ευρώπη σε ένα σκληρό ακροδεξιό ολοκληρωτισμό” σημείωσε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Ενότητας”, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στον Βόλο.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο Π. Λαφαζάνης είπε ότι “είμαστε οι πρώτοι που με αδιάσειστα στοιχεία και δριμύτητα καταγγείλαμε το μέγα σκάνδαλο, το μεγαλύτερο στην ελληνικής ιστορία, της λεγόμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών”. “Τσίπρας και κυρίως Δραγασάκης, οι δυο κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι του σκανδάλου, ανέλαβαν στη Βουλή να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να βγάλουν λάδι τους εαυτούς τους. Δεν έπεισαν, όμως, κανέναν”.

“Τσίπρας και Δραγασάκης δεν απάντησαν” συνέχισε ” γιατί ήταν υποχρεωτικό να απολέσει το δημόσιο εξαιτίας της ανακεφαλαιοποίησης πάνω από 40 δισ., που είχε βάλει για να στηρίξει στο παρελθόν τις τράπεζες. Γιατί ακόμα έπρεπε τα ασφαλιστικά ταμεία να ξαναχάσουν άλλα 2 δις περίπου και γιατί ήταν απαραίτητο να απολέσουν πολλά δις οι μικρομέτοχοι και οι μικροομολογιούχοι των τραπεζών. Και όλα αυτά για να περάσουν οι Τράπεζες σε ξένα χέρια, κυρίως σε ξένα funds και δευτερευόντως στο ΤΧΣ, το οποίο κατευθύνεται από το κουαρτέτο των πιστωτών. Την αλήθεια για το σκάνδαλο την είπε ο Γιώργος Σταθάκης, εκθέτοντας του κρυπτόμενους πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο. Ο Γ. Σταθάκης μας είπε, λοιπόν, κυνικότατα, ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε εύλογη τιμή στις μετοχές των τραπεζών, γιατί δεν ήθελε να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο. Έπρεπε να συμπληρώσει, πιο σωστά, γιατί θέλαμε να περάσουν ”τζάμπα” στα funds της κερδοσκοπίας. Για να ”πετύχει” η σκανδαλώδης αυτή υπόθεση της ανακεφαλαιοποιήσης – παράδοσης των τραπεζών, που υποθηκεύει το μέλλον της οικονομίας, έπρεπε να υπάρξουν σκοτεινές τροπολογίες νύχτας και σκοτεινές μεθοδεύσεις, για τις οποίες δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν πολιτικά και ποινικά οι ένοχοι και συνένοχοι, Τσίπρας και Δραγασάκης, όσο και αν τους καλύπτουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.”

Για το Ασφαλιστικό σημείωσε ότι “το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα αντιαγροτικά μέτρα θα γίνου το βατερλό της κυβέρνησης με τον καινούργιο χρόνο”.