"Η ΕΕ να στηρίξει τα εργασιακά δικαιώματα"

Την υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξει τα εργασιακά δικαιώματα υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα του Συμβουλίου των Υπουργών Εργασίας Νίκολας Σμιτ.

“Το κοινωνικό κράτος αποτελεί βασική αντηρίδα του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος” σημείωσε ο Πρόδρος. “Πρέπει να το στηρίξουμε, γιατί απ΄ αυτό εξαρτάται η κοινωνική συνοχή όλων των Λαών της Ευρώπης. Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο θέλω να επισημάνω περισσότερο ότι πρέπει, ενόψει και της μεγάλης ανεργίας που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλουμε να στηρίξουμε τα εργασιακά δικαιώματα” πρόσθεσε.

“Πρέπει να κατανοήσουμε στην Ευρώπη ότι οι Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ευρωπαϊκού Θεσμικού Κεκτημένου. Το οποίο είναι ανάγκη να σεβασθούμε και οφείλουμε να το εφαρμόσουμε στο ακέραιο. Στην Ελλάδα σεβόμαστε τις υποχρεώσεις τις οποίες έχουμε αναλάβει και θα παρακαλούσαμε πολύ να έχουμε την συμπαράστασή σας, έτσι ώστε με την εφαρμογή του κοινωνικού κράτους η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα να στηριχθεί, δεδομένου ότι έχει πολλά υποστεί ο Ελληνικός Λαός όλα αυτά τα χρόνια” κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Νίκολας Σμιτ “διαβεβαίωσε” ότι “αντιλαμβάνεται πλήρως” τις “μεγάλες δυσκολίες που περνά ο ελληνικός λαός” και ότι “πρέπει να στηρίξουμε τον ελληνικό λαό μέσα στο πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, σ΄ αυτό το δύσκολο πέρασμα που διανύει τώρα”.

“Η αλληλεγγύη” συνέχισε “είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε νόημα πέρα από τις λέξεις και πιστεύω ότι αυτό θα είναι προς όφελος όλων των Ευρωπαίων”.

“Οφείλουμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα, διότι χρωστάμε πολλά στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει ευρύτατα σύνορα και ιδιαίτερα περίπλοκα σύνορα, δεδομένου ότι είναι θαλάσσια. Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι πρέπει να σας υποστηρίξουμε και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη καμπή για όλη την Ευρώπη. Διότι διαπιστώσαμε δυστυχώς πρόσφατα, ότι υπήρξε ένας κίνδυνος διαχωρισμού της Ευρώπης, πράγμα το οποίο προσπαθήσαμε να αποφύγουμε εμείς από την αρχή και θέλω να πω σε όλους, ότι κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών, η χώρα μου το Λουξεμβούργο, έκανε τα πάντα και θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα για να αποφύγουμε τη διαίρεση της Ευρώπης”.