Tough Times Ahead

Βγήκε άραγε κάτι από τη μαραθώνια συνεδρίαση των Πολιτικών Αρχηγών το Σάββατο που μας πέρασε;

Ευρεία συναίνεση έχουμε μόνον όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού, αν και ο χθεσινός χειρισμός του πρωθυπουργού μέσω Twitter (αναλυτικά παρακάτω) εγείρει ερωτηματικά ως προς την ικανότητά του να αντισταθεί στην εκμετάλλευση του κρίσιμου αυτού ζητήματος για κοντόφθαλμο πολιτικό όφελος.

Όσον αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση και την αλλαγή επί το αναλογικότερο του εκλογικού νόμου από την παρούσα Βουλή, είναι η ΝΔ που έφερε αντίρρηση, υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Στο φλέγον θέμα του ασφαλιστικού, και αυτό στο οποίο η κυβέρνηση είχε τη μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα: ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να αποσπάσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, παρά τη σύγκλιση που κατέγραψε η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε ορισμένα σημεία.

Η συνέχεια στη Βουλή.

Πάντως αν κρίνουμε από τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, οι περισσότεροι παίκτες της πολιτικής σκηνής έχουν πολλούς λόγους να ανησυχούν για την πορεία που καταγράφουν αλλά και τις προοπτικές τους για το μέλλον.