Δεν «βλέπω» σαμποτάζ - Προτιμώ τα αγγλικά από τα «γαλλικά»

«Ο νέος πρόεδρος πρέπει να μιλάει καλά αγγλικά για να εκπροσωπεί τη χώρα διεθνώς. Τα “γαλλικά” δεν έχουν θέση στη ΝΔ»: Αυτή ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ρωτήθηκε για το επεισόδιο με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Πάντα μπορούν να ειπωθούν δύο κουβέντες παραπάνω. Ομως όταν η χώρα αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, το μέλημά μας πρέπει να είναι πως η κεντροδεξιά θα προτείνει μία πειστική εναλλακτική λύση και όχι ποιος μίλησε γαλλικά, κινέζικα ή αραβικά», συμπλήρωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, όπως μεταδίδει το imerisia.gr.

Σε ό,τι αφορά στο αν πίσω από το «φιάσκο» της Κυριακής υπήρχε σαμποτάζ, κάτι που υπονόησε η Ντόρα Μπακογιάννη χθες ενώ για κάτι τέτοιο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε διαφορετική άποψη. «Δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπήρξε σαμποτάζ. Οι εκλογές θα γίνουν το συντομότερο δυνατό. Δεν είμαι σε θέση να πω πότε. Όταν θα γίνουν, θα γίνουν με τρόπο αδιάβλητο, θα γίνουν με το σωστό τρόπο», απάντησε, σημειώνοντας ακόμη ότι δεν θα δεχόταν να αλλάξει η διαδικασία.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δόλου, σχολίασε «Δεν βλέπω δόλο. Βλέπω διοικητική ανικανότητα».