Να μιλήσουμε πολιτικά ώστε να πέσουν οι τόνοι

Την ανάγκη να στραφεί η συζήτηση στη ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό και στις θέσεις των υποψηφίων σχετικά με την στάση του κόμματος στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ο υποψήφιος για την προεδρία Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό θέμα που αναδείχθηκε και στην χθεσινή αντιπαράθεσή του σε τηλεοπτική εκπομπή με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “το μεγάλο θέμα είναι το τι θα γίνει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα καταφέρει και ζητήσει από την αντιπολίτευση να ψηφίσει τα νομοσχέδια που θα φέρει” και πρόσθεσε ότι ήταν λάθος του κ. Μεϊμαράκη να εμπλέξει τον Αντώνη Σαμαρά γιατί έτσι “ρίχνει νερό στον μύλο όσων απεργάζονται τη διάσπαση της ΝΔ”, κάτι που συνέβη είτε από συναισθηματική φόρτιση είτε από λανθασμένη πληροφορία.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μιλήσουν πολιτικά οι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ και ανέφερε ότι είναι εθνικό του καθήκον να σταθεί όρθια η παράταξη για να υπάρχει εναλλακτική “στη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ”. Σε ό,τι αφορά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών την Κυριακή ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ήταν μια “πάρα πολύ δύσκολη μέρα”, ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ ότι μια εταιρεία ανέλαβε ένα έργο και αστόχησε, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να διαλυθεί το κόμμα και αναγνώρισε ότι είναι αποκαρδιωτικό ότι δεν ανέλαβε κανείς την ευθύνη αφού όπως είπε ο γραμματέας δεν θέλει να παραιτηθεί.

Επιπλέον υποστήριξε ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι εξακολουθούν να στηρίζουν τον θεσμό της ΚΕΦΕ αφού εάν παραιτείτο όλη θα έπρεπε να γίνει συνέδριο για να αντικατασταθούν τα μέλη της και επομένως οι εσωκομματικές εκλογές θα μετατίθεντο για την άνοιξη. “Μπροστά στον κίνδυνο της ματαίωσης των εκλογών, εμπιστευόμαστε τον θεσμό, την ιδέα της επιτροπής”, σημείωσε με νόημα και διαβεβαίωσε ότι πλέον θα παρακολουθούν οι υποψήφιοι πολύ στενότερα το τεχνικό ζήτημα της διεξαγωγής των εκλογών.