Από την Παρασκευή γνώριζαν τη μη διεξαγωγή των εκλογών στη ΝΔ

Στην αποκάλυψη ότι από την Παρασκευή τα μεσάνυχτα ήξεραν πως δεν θα γίνουν εκλογές στην ΝΔ, προέβη σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη. Στην ίδια αποκάλυψη προέβη χθες το βράδυ ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κακλαμάνης έριξε καρφιά στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, Α. Παπαμιμίκο τονίζοντας πως «είχε εξαφανιστεί από χθες και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις» ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα να γίνουν οι εκλογές το ταχύτερο δυνατό «και εντός 15νθήμερου εάν είναι δυνατόν, με ψυχραιμία και διαφάνεια».

Παράλληλα ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την αναβολή των εκλογών λέγοντας πως «αυτό που ένιωσα χθες δεν το ένιωσα ούτε στις μεγάλες ήττες του κόμματος» ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαιώνοντάς τους πως η παράταξη θα προστατευθεί.

Σε ό,τι αφορά τον Β. Μεϊμαράκη, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε με νόημα πως «ήταν ο μοναδικός που δεν είχε λόγο να ματαιωθούν οι εκλογές» ενώ επισήμανε πως «είναι αστείο να φύγει ο Β. Μεϊμαράκης». Καταλήγοντας αναφέρθηκε για τις σχέσεις που έχει η εταιρία που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών με τον Α. Σαμαρά, και εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία του κόμματος λέγοντας πως «εύχομαι και ελπίζω να μη χρειαστεί η παρέμβαση του Κ. Καραμανλή».