Αλ. Τσίπρας: Καλεί σε εθνική συνεννόηση την αντιπολίτευση

Σε εθνική συνεννόηση καλεί ο Αλέξης Τσίπρας τους πολιτικούς αρχηγούς για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής γιατί όπως αναφέρει οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. “Θα είναι κέρδος για όλους μας, αν αντί για ανταλλαγές πολιτικών πυροτεχνημάτων πάμε σε έναν διάλογο ουσίας με επιχειρήματα, ακόμα και με διαφωνίες. Έτσι προχωράει η δημοκρατία. Αυτό είναι θέση αρχής, δεν είναι αδυναμία. Θα το επιδιώξουμε, ελπίζουμε να ανταποκριθούν. Αν πάλι όχι, δεν θα τους περιμένους. Μπορούμε και μόνοι μας”, αναφέρει.

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού δείχνει ότι στο Μαξίμου επικρατεί άνεμος αλλαγής στρατηγικής στις σχέσεις του με τα υπόλοιπα κόμματα μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξουν νέες απώλειες βουλευτών στις επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες.

Την ίδια στιγμή όμως επιχειρεί να κλείσει και το εσωκομματικό μέτωπο μετά τις διαγραφές Σακελλαρίδη – Παναγούλη και να κατευνάσει τις αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών λέγοντας ότι απαιτούνται συμβιβασμοί για τα προαπαιτούμενα.

Με αυτή την κίνηση θέλει να ξορκίσει και τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση που τροφοδοτήθηκαν μετά τις απώλειες των δυο βουλευτών, ενώ μετά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, πηγές της προεδρίας μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” τόνιζαν την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα.

Από το ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι χωρίς το δεύτερο κόμμα δεν μπορεί να γίνει βιώσιμη κυβέρνηση συνεργασίας ενώ και στο Ποτάμι κατηγορούν τον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει σχέδιο.