Με απώλειες πέρασε τελικά η κυβέρνηση το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που είχαν θέσει ως όρο οι δανειστές για να εκταμιευθούν οι δόσεις των 2 + 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Απών ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, ενώ καταψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, επιλογές που οδήγησαν στη διαγραφή τους από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αντίστοιχα.
Συνολικά υπέρ ψήφισαν 153, κατά 137 βουλευτές, ενώ απουσίασαν πολλοί βουλευτές της Ν.Δ., που βρίσκονταν στην ομιλία Μεϊμαράκη. Οι βουλευτές απέστειλαν επιστολική ψήφο που δεν προσμετράται. Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές.
Επί της αρχής υπερψήφισαν το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ καταψήφισαν Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν και τα άρθρα εκτός από τα άρθρο 1 που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τα άρθρα 11 και 16 που τα ψήφισε το Ποτάμι και το άρθρο 18 που το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ.
Ο Στάθης Παναγούλης σε ανακοίνωσή του που μοιράστηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες από συνεργάτη του, ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη, εξηγεί τους λόγους για τη στάση που κράτησε.
«Υπακούοντας στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής» αναφέρει ο κ. Παναγούλης.
Σε ό,τι αφορά δε τη θετική ψήφο του σε προηγούμενα δύσκολα νομοσχέδια, προσθέτει ότι «μέχρι τώρα έκανα πολύ υπομονή, ψηφίζοντας με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας…».
Από την πλευρά του ο Νίκος Νικολόπουλος, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με δηλώσεις τους σε Μέσα Ενημέρωσης κατέστησε από το πρωί σαφή την πρόθεσή του να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.
Από το πρωί οπότε εκδηλώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις στο κυβερνητικό μέτωπο με την παραίτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη – μετά από απαίτηση Τσίπρα να παραδώσει την βουλευτική του έδρα.