Αποζημιώσεις στους πληγέντες με έκτακτα κονδύλια ανακοίνωσε ο Π. Σγουρίδης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Λευκάδα τόνισε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο Υφυπουργός Υποδομών, Παναγιώτης Σγουρίδης ο οποίος γύρισε τα ξημερώματα από το νησί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σγουρίδης ήδη τα συνεργεία από σήμερα θα αρχίσουν τον έλεγχο στα σπίτια επισημαίνοντας ότι το νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού είναι αυτό που έχει υποστεί τις σοβαρότατες ζημιές, οι οποίες και καταμετρώνται.

Μάλιστα προανήγγειλε και αποζημίωση με έκτακτα κονδύλια για τους πληγέντες. Ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι “με την καταγραφή των ζημιών όλων, η πολιτεία θα φροντίσει να αποζημιώσει τις καταστροφές με έκτακτα κονδύλια από το αποθεματικό όσο μπορεί και για να ανακουφίσει τους κατοίκους θα δώσει τη βοήθεια που δίνεται σε όλες τις περιπτώσεις”.

Παράλληλα εξέφρασε τους φόβους του για “κρυφές” ζημιές σε υποδομές: “Οι ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν δεν ήταν μεγάλες εμφανώς αλλά φοβόμαστε ότι τα υπόγεια δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, δρόμοι οι οποίοι σε πρώτη φάση είναι βατοί μεν αλλά έχουν μεγάλες ρωγμές, θα χρειαστούν αρκετά χρήματα για την αποκατάσταση”.