Σήμερα η συνάντηση με τον Ερντογάν

Με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη.

Στην Κωνσταντινούπολη ο Α. Τσίπρας παρακολούθησε μαζί με τον Τούρκο ομολογό του Α. Νταβούτογλου το φιλικό ματς ποδοσφαίρου των δύο εθνικών ομάδων στο γήπεδο «Φατίχ Τερίμ».

Σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός μετέβη στο Φανάρι όπου υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Άγκυρα, όπου στις 12:00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και η συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν οι δύο ηγέτες.

Δεν είναι προς το παρόν γνωστή η ώρα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τουρκόγλωσσο κανάλι «Al Jazeera», υπάρχει ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να συναντηθεί και με τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών με την τουρική ηγεσία θα είναι το προσφυγικό και βέβαια η Συρία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Πρωθυπουργός συνοδεύεται από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Πηγή: ΑΠΕ, naftemporiki.gr