Βάλε το make up σαν επαγγελματίας

To make up κάνει θαύματα μόνο αν το χρησιμοποιήσεις σωστά! Δεν παίζει σημαντικό ρόλο μόνο το σώστο χρώμα για το δέρμα σου άλλα και ο τρόπος που θα το βάλεις στο πρόσωπο σου ώστε να καλύψεις τις τυχόν ατέλειες.

Αντίγραψε κι εσύ τα tips από τους make up artists και βάλε make up στο πρόσωπο σαν επαγγελματίας, όπως παρουσιάζονται μέσα από το Shape.gr. 

1. Βρες το σωστό χρώμα για σένα

Ακούγεται προφανές, ωστόσο οι περισσότερες το κάνουμε λάθος. Ένα καλό κόλπο είναι να ταιριάζεις το χρώμα στον λαιμό αντί για το χέρι ή τον καρπό σου. Μπορεί να είναι πιο κουραστικό έτσι, αξίζει όμως αν είναι να βρεις την τέλεια απόχρωση (και καθώς ο ήλιος αλλάζει τον τόνο του δέρματός μας στη διάρκεια της χρονιάς, άλλαζε κι εσύ ανάλογα τη βάση σου).

Επίσης, θυμήσου να έχεις υπόψη σου τις αποχρώσεις της επιδερμίδας σου.

Κοίταξε τον καρπό σου – αν οι φλέβες σου πρασινίζουν, τότε έχεις κίτρινες αποχρώσεις και μπορείς να διαλέξεις μια πιο ροζ βάση. Αν έχεις γαλαζωπές φλέβες (ή γενικά κοκκινίζεις εύκολα), είναι καλύτερο να προτιμήσεις βάση με κίτρινη απόχρωση που εξισορροπεί το χρώμα.

2. Ανάμιξε τη βάση με προϊόντα περιποίησης.

Συγκεκριμένα, με την ενυδατική σου κρέμα. Βάλε μια μικρή ποσότητα κρέμας στον καρπό σου και πρόσθεσε τη βάση σου. Ανακάτεψέ τες καλά και άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου.

3. Ανάμιξέ τα όμως σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.

Αν σου αρέσει το ματ τελείωμα, μια χαρά – μπορείς να αναμείξεις οποιαδήποτε φόρμουλα θέλεις ή πάνω από δύο συστατικά. Το θέμα εδώ είναι να καταλήξεις σε μία βάση σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και τις προτιμήσεις σου. Μπορεί να χρειαστεί να κάνεις μερικές δοκιμές (και λάθη!) μέχρι να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα.

4. Δάχτυλα ή πινέλο;

Καλή ερώτηση – και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση, ειδικά όταν μιλάμε για κρεμώδη φόρμουλα.

(Όταν χρησιμοποιείς πούδρα, οι περισσότεροι επαγγελματίες θα σου πουν να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο). Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα προτιμήσεις, άπλωσε το προϊόν στο δέρμα με κυκλικές κινήσεις και θέρμανέ το, ώστε να λιώσει πραγματικά μέσα στους πόρους. (Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να έχεις αυτό το άψογο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ειδικούς.)

Όσο για τα πινέλα, κάθε ειδικός έχει τα δικά του αγαπημένα.

Γενικά, οι πολύ μαλακές συνθετικές τρίχες απλώνουν απαλά το προϊόν για τέλειο φινίρισμα και τα μικρότερα βουρτσάκια, σαν εκείνα για το concealer, φτιάχνουν γωνίες σε δύσκολες περιοχές όπως π.χ. γύρω από τη μύτη.

5. Η πούδρα δεν είναι ο μόνος τρόπος να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ σου.

Για την ακρίβεια, ένα σπρέι προσώπου εξασφαλίζει μια επιπλέον δόση λαμπερής ενυδάτωσης χωρίς να φαίνεσαι πασπαλισμένη. (Και αν έχεις βάλει πούδρα, βοηθάει να απορροφηθεί η επιπλέον ποσότητα.) Κράτα το σπρέι αρκετά μακριά από το πρόσωπό σου, πίεσέ το απαλά και άπλωσε ταμποναριστά το προϊόν στο δέρμα σου.