Γεννηματά στον Ολάντ: Να αποτρέψουμε τις φωνές μίσους να δηλητηριάσουν τις κοινωνίες μας

Θερμά συλλυπητήρια και αλληλεγγύη στο γαλλικό λαό εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, μετά τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν ισλαμιστές σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 127 ανθρώπων.

«Το χτεσινό τρομοκρατικό λουτρό αίματος στο Παρίσι αποτελεί πλήγμα, που προκαλεί θλίψη, πένθος αλλά και οργή. Η θερμή έκφραση συλλυπητηρίων και αλληλεγγύης απέναντι στο γαλλικό λαό δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι η Ευρώπη είναι, από σήμερα, μια ‘αμυνόμενη δημοκρατία’ απέναντι σε κάθε λογής φανατισμούς, που απειλούν τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Δεν θα φοβηθούμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται:

«Δεν θα υποχωρήσουμε στις αρχές μας. Στην κατεύθυνση αυτή, η Ελλάδα θα πρέπει να βρεθεί στο πλευρό όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και χωρίς τους συμψηφισμούς του φόβου, θα πρέπει να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα, ξανά και διαρκώς, τις οικουμενικές αξίες της δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού».

Η Φώφη Γεννηματά, όπως σημειώνει το in.gr, έστειλε επιστολή στον Φρανσουά Ολάντ στην οποία αναφέρει:

«Αγαπητέ Πρόεδρε και φίλε,

» Παρακολουθούμε άφωνοι τις τραγικές εξελίξεις στο Παρίσι. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια των ελλήνων σοσιαλιστών προς τον γαλλικό λαό που σήμερα πενθεί εκατοντάδες αθώα θύματα. Θέλω να ξέρεις ότι ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της αδελφής Γαλλίας.

» Αυτές οι βάρβαρες επιθέσεις δεν στρέφονται απλά εναντίον του μεγάλου γαλλικού έθνους, αλλά είναι κτυπήματα στην καρδιά και τις αξίες της Ευρώπης.

» Για αυτό, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ομάδες δολοφόνων να πετύχουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να τρομοκρατήσουν τους λαούς μας και να πλήξουν τον σκληρό πυρήνα της δημοκρατίας και της ελευθερίας που όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί έχουμε κατακτήσει μέσα από κοινωνικούς αγώνες που η Γαλλική Δημοκρατία και ο γαλλικός λαός πρωταγωνίστησαν.

» Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Πρέπει να αποτρέψουμε μισαλλόδοξες και ακραίες φωνές να δηλητηριάσουν τις κοινωνίες μας και να σκορπίσουν το μίσος.

» Οι Σοσιαλιστές είμαστε η ψύχραιμη δύναμη, η δύναμη της λογικής και της ευθύνης. Ενωμένοι πρέπει να βοηθήσουμε την κοινωνία να μην πέσει θύμα της λογικής των τρομοκρατών. Θα τα καταφέρουμε.»