Στ.Θεοδωράκης: Οσμή μεγάλου σκανδάλου στο θέμα των φυλακών

«Tο Ποτάμι είπε και στον ελληνικό λαό και στην Ευρώπη ότι κάτι πρέπει να κάνουμε και αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν να φροντίσουμε πολύ νωρίτερα να κάνουμε μια συμφωνία με την Τουρκία ώστε να σταματούν οι προσφυγικές ροές στα εδάφη της Τουρκίας» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης προσερχόμενος στην πρώτη συνάντηση των νέων του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιείται απόψε.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ελπίζω ότι μετά από όλα όσα έχουμε δει τον τελευταίο καιρό ο Πρωθυπουργός έχει πάρει το μάθημα του και θα πάει σε μια σοβαρή λύση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την Τουρκία» όπως σημειώνει το euro2day.

Στη συνέχεια απαντώντας σε ρωτήσεις των δημοσιογράφων αναφέρθηκε στην υπόθεση Πανούση λέγοντας «Πρέπει λοιπόν να δοθούν απαντήσεις. Υπάρχει οσμή μεγάλου προβλήματος, μεγάλου σκανδάλου στο θέμα της δικαιοσύνης, στο θέμα των φυλακών. Εγώ δε θέλω να βγάλω οριστικά συμπεράσματα. Θέλω να ακούσω πρώτα τον πρωθυπουργό, γι’ αυτό τον προκάλεσα να έρθει την Παρασκευή στη Βουλή, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, και να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Ελπίζω ότι δεν θα κρυφτεί και την Παρασκευή θα είναι εκεί για να τον ρωτήσω όλα αυτά που ρωτάει ο ελληνικός λαός και να δώσει τις απαντήσεις του ώστε μετά να βγάλουμε συμπεράσματα», ενώ συνέχισε λέγοντας «Ελπίζω να μην αποδειχθεί ότι ο καλύτερος και μεγαλύτερος παρακρατικός μηχανισμός στήνεται αυτή την εποχή από τον ΣΥΡΙΖΑ». Αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων τόνισε: «Οι επενδύσεις δεν έρχονται με συνθήματα. Οι επενδύσεις θέλουν δουλειά, θέλουν ανθρώπους που να ξέρουν, που να έχουν αντίληψη τι σημαίνει οικονομία. Πολύ φοβάμαι ότι οι περισσότεροι υπουργοί του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αγνοούν τι σημαίνει πραγματική οικονομία».

Τέλος σε ότι αφορά την σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την υπογραφή του μνημόνιου Τσίπρα, είπε «Φοβάμαι ότι το μόνο που κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να έχει βρει μερικούς καλούς μεταφραστές από τα Γαλλικά κυρίως και να μεταφράζει τις εντολές που έρχονται από το εξωτερικό. Αλλά για να αλλάξεις τη χώρα σου χρειάζεσαι να πάρεις και εσύ κάποιες τολμηρές αποφάσεις».