«Πόλεμος» ευθυνών ΝΔ με Μαξίμου για την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης και του Ν. Φίλη με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε από ακροδεξιά στοιχεία ο βουλευτής Γ. Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στις δηλώσεις Μεϊμαράκη και τη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ηθικό αυτουργό των όσων συνέβησαν» χαρακτήρισε το Νίκο Φίλη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τη Λαμία, και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό την απομάκρυνση ή την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, δηλώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση μορφής. Κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να συμβεί στην παρούσα χρονική στιγμή λόγω της πρόσφατης ψήφου εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση, καθώς δεν έχει παρέλθει το εξάμηνο.

«Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο» δήλωνε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το κόμμα καταδικάζοντας τους τραμπουκισμούς. Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο κ. Κουμουτσάκος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού» σημειώνοντας ότι τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Πυρά εναντίον της ΝΔ εξαπέλυσαν, από την άλλη, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με τη στάση της απέναντι στις δηλώσεις Φίλη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με αποτέλεσμα να ξυλοδαρμό βουλευτή της από φασιστικά στοιχεία.

Όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, «η ΝΔ πήρε μια τοποθέτηση την οποία είχε κάνει ο κ. Φίλης δύο χρόνια πριν, την φούντωσε και όταν κανείς παίζει με αυτά τα πράγματα αυτό που καταφέρνει είναι να απελευθερώσει τις δυνάμεις του μίσους». Σύμφωνα μάλιστα με το Μαξίμου «έβγαλαν με τη στάση τους ξανά τους φασίστες από τα ντουλάπια, βρέθηκαν ξαφνικά οι φασίστες στους δρόμους με αποτέλεσμα να προπηλακίζεται με άγριο τρόπο και άδικα ο βουλευτής της ΝΔ».

«Φυσικά καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον ξυλοδαρμό του κ. Κουμουτσάκου με τον οποίο μίλησε η Όλγα Γεροβασίλη και του εξέφρασε την συμπαράσταση της κυβέρνησης για την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε στον προαύλιο μάλιστα χώρο της Βουλής και τη βούληση να εντοπιστούν οι δράστες, να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» τονίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή στο Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.  «Η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές» σημειώνει η Κουμουνδούρου.