ΦΠΑ, «κόκκινα» δάνεια και ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων συζήτησαν Δραγασάκης - ΣΕΤΕ

H αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να επανέλθουν οι συντελεστές ΦΠΑ του τουρισμού σε ανταγωνιστικά επίπεδα, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Ιωάννη Δραγασάκη το προεδρείο του ΣΕΤΕ.

 Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ethnos.gr, συζητήθηκαν και τα θέματα: της ενίσχυσης των τουριστικών επενδύσεων μέσω του νέου επενδυτικού νόμου, της διαμόρφωσης σταθερού φορολογικού πλαισίου, της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων σε λογικό κόστος, αλλά και της επίλυσης του προβλήματος των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

Αναφορά έγινε και στην ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό νέο χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό, μετά και την πρόσφατη απόρριψη του υφιστάμενου από το ΣτΕ για τυπικούς λόγους.

Από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης, τόνισε πως μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η κατάσταση αναμένεται σταδιακά να βελτιωθεί.

Ακόμα επιβεβαιώθηκε ότι, η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Διότι, ο τουρισμός, παρά τα προβλήματα της οικονομίας, ως βασικός πυλώνας της, θα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει να συμβάλλει θετικά σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, στο ΑΕΠ αλλά και την απασχόληση.