Επίθεση σε Κουμουτσάκο από χρυσαυγίτες στο Παμποντιακό Συλλαλητήριο

Επίθεση από χρυσαυγίτες μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη δέχτηκαν, κατά τη διάρκεια της παμποντιακής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, οι βουλευτές της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος  και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο tovima.gr. Αμέσως μετά την κίνηση σε βάρος των βουλευτών, άνδρες των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο, αναπτύχθηκαν μπροστά στο μνημείο και έγινε σύντομη χρήση χημικών.

koumoutsakos-epithesi-pontiakosillalitirio1

Ο κ. Κουμουτσάκος δέχτηκε χτυπήματα στο σώμα και το πρόσωπο και με ρούχα σκισμένα, κατάφερε την τελευταία στιγμή να διαφύγει εισχωρώντας στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Τρέχοντας κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των δραστών και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επιβιβάστηκε σε διερχόμενο αυτοκίνητο. Άγνωστοι ακούστηκαν να φωνάζουν: «αλήτες, προδότες, πολιτικοί».

Ο κ. Κουμουτσάκος, μέσα από το κτίριο της Βουλής, δήλωσε ότι οι δράστες του επιτέθηκαν και τον ρωτούσαν: «Τι τον κρατάτε τον Φίλη; Τι κάνατε εσείς για να παραιτηθεί; Όλοι ίδιοι είστε!».   Και συμπλήρωσε ότι «ως διπλωμάτης 20 χρόνια υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα όσο όλη μου τη ζωή. Αγωνίστηκα γι αυτήν την ιστορία, δεν πρέπει να χτυπιέμαι».

koumoutsakos-epithesi-pontiakosillalitirio2

«Επειδή ξέρω και πρόσωπα, επειδή είδα πρόσωπα, ξέρω υπό την καθοδήγηση ποίων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν, αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευθούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δολοφονήσει, οι οποίοι είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας» δήλωσε λίγο αργότερα από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να υπάρξει «συνολική καταδίκη» και κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι πυροδότησε αυτά που συνέβησαν, ζητώντας την παραίτησή του. «Να αναλογιστεί τι έχει πυροδοτήσει και να πράξει αναλόγως» είπε χαρακτηριστικά.

Τη συγκέντρωση πραγματοποιεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση, το συλλαλητήριο λαμβάνει χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών Ποντίων, «που τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο», για την αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ’ Λυκείου του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, «λογοκρίνοντας την παιδεία και παραχαράσσοντας το μέλλον μας».

xrisiavgi-pontiako-sillalitirio

Κορωνίδα στις προσβολές, αναφέρεται στην ανακοίνωση αποτελεί η πρόσφατη «ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας».για «τις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, αλλά και την γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό».

Στη συγκέντρωση συμμετέχει και η νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πηγές: tovima.gr, in.gr, naftemporiki.gr, ethnos.gr, skai.gr