Ικανοποίηση Βούτση για δηλώσεις Σουλτς, που, όμως, τις διαψεύδει

Από ό,τι φαίνεται Σουλτς και Βούτσης χάθηκαν στη μετάφραση. Συνεργάτες του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, διέψευσαν μιλώντας στο Βήμα ότι ο κ. Σουλτς χαρακτήρισε «αρρωστημένους εγκεφάλους» τα μέλη της τρόικας που ζητούν «ανόητα πράγματα».  «Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν μπορεί να κάνει σχόλιο επί του θέματος. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνουμε ότι ειπώθηκαν αυτές οι φράσεις από τον κ. Σουλτς» επισήμαναν.

Την ικανοποίησή του για όσα συζητήθηκαν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η Βουλή των Ελλήνων, εξέφρασε ο Ν. Βούτσης μιλώντας σε βουλευτές της Επιτροπής ΔΕΚΟ, τους οποίους ενημέρωσε ανεπίσημα πριν αρχίσει η συνεδρίαση και δίχως να γνωρίζει ότι ήδη οι κάμερες που βρίσκονταν στην αίθουσα μετέδιδαν μέσω του κλειστού κυκλώματος του καναλιού της Βουλής όσα έλεγε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης ακούστηκε να λέει στους βουλευτές σε ελεύθερη απόδοση των όσων συζητήθηκαν στο γεύμα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο ότι «είμαι πολύ χαρούμενος», διότι ο κ. Σουλτς αναγνώρισε ότι έχουμε σε όλα δίκιο κι ότι είναι ανόητα αυτά που μας ζητάνε, από τα σπίτια που πρέπει να σωθούν μέχρι και το Ασφαλιστικό.

Μάλιστα, τους μετέφερε ακόμα ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε πως υπάρχουν κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι που θέτουν τέτοια θέματα και τα ζητάνε όλα.

Παρά την ικανοποίηση από το πνεύμα των συζητήσεων με τον κ. Σουλτς, όμως επισημαίνει στο ρεπορτάζ του στο tovima.gr ο Λάμπρος Σταυρόπουλος, υπήρξε ανησυχία όσον αφορά την μετάδοση των επίμαχων φράσεων, οι οποίες ειπώθηκαν σε μια χαλαρή και ανεπίσημη κουβέντα του προέδρου της Βουλής με συναδέλφους του βουλευτές και μάλιστα, όπως ήδη ειπώθηκε, χωρίς να γνωρίζει ότι όλα αυτά μεταδίδονταν μέσω του κλειστού κυκλώματος και σε κάθε περίπτωση αποτελούσαν την δική του εντύπωση από όσα ειπώθηκαν.