Κουτσούμπας: «Λέτε σκόπιμα και συνειδητά ψέματα»

«Νομοθετείτε με κατεπείγουσες διαδικασίες, με στόχο να εμποδίσετε κάθε αγωνιστική παρέμβαση του λαού απέναντι στη μεγάλη επίθεση που κλιμακώνετε» σημείωσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Το νομοσχέδιό σας προωθεί την υλοποίηση των κατευθύνσεων που αποφασίστηκαν ήδη τον Αύγουστο και το χρονοδιάγραμμα ήταν γνωστό.

Αυτές τις κατεπείγουσες διαδικασίες καταγγέλλατε συνέχεια ως πραξικόπημα μέχρι να γίνετε κυβέρνηση.

Η μόνη προσφορά σας στο λαό είναι ότι αντικειμενικά βοηθάτε και τον πιο ανυποψίαστο να αντιληφθεί ποια ταξικά συμφέροντα υπηρετεί η λειτουργία του σημερινού αστικού κοινοβουλίου, της κυβέρνησής σας.

Προκαλείτε επίσης όταν λέτε ότι η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνεται με γνώμονα το συμφέρον του λαού.

Και κοροϊδεύετε ταυτόχρονα…

Αλήθεια, μήπως τάχα προωθείτε αυστηρούς όρους για την προστασία της λαϊκής οικογένειας που έχει φορτωθεί “κόκκινα” δάνεια και δεν μπορεί να τα αποπληρώσει;

Περιλαμβάνει το νομοσχέδιό σας μέτρα και δικλείδες για να προστατέψει τους εργαζόμενους του τραπεζικού κλάδου από απολύσεις και μειώσεις μισθών το επόμενο διάστημα;

Τίποτα από όλα αυτά δεν περιλαμβάνει.

Κινείται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

«Λέτε σκόπιμα και συνειδητά ψέματα» σημείωσε.

«Η ανάκαμψη και η αύξηση των κερδών των ομίλων όχι μόνο δεν συμβαδίζει, αλλά αντιστρατεύεται τη λαϊκή ευημερία. Τα κέρδη τους αυξάνονται πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων του λαού.

Οι σημερινές θυσίες δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας όσο βαδίζουμε στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Κανένας μεγαλομέτοχος, κανένας υποψήφιος επενδυτής δεν θα δεχθεί μόλις περάσει η φάση της κρίσης να ανακτηθούν οι μεγάλες απώλειες της λαϊκής οικογένειας.

Ούτε μια αύξηση του τραπεζικού δανεισμού προς τις επιχειρήσεις, μετά την ανακεφαλαιοποίηση, δεν πρόκειται να ανοίξει το δρόμο της λαϊκής ευημερίας.
Η σημαντική αύξηση του δανεισμού της βιομηχανικής παραγωγής από το χρηματοπιστωτικό τομέα σπρώχνει γενικά στην υπερπαραγωγή, στην υπερσυσσώρευση κεφαλαίου, την ωθεί στα άκρα της, προετοιμάζει στην ουσία την εκδήλωση της επόμενης καπιταλιστικής κρίσης.

Το συμπέρασμα αυτό έχει επιβεβαιωθεί πλήρως και από όλη την ιστορική εξέλιξη του καπιταλισμού.

Το δρόμο της ανάκτησης των απωλειών του και της ικανοποίησης των αναγκών του θα τον ανοίξει ο ίδιος ο λαός, αν πιστέψει πραγματικά στη δύναμή του και οργανώσει την αντεπίθεσή του, αν σημαδέψει τον πραγματικό αντίπαλο που είναι η εξουσία του κεφαλαίου και η ΕΕ που τη στηρίζει.

Το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί καθημερινά με συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να ανοίξει αυτός ο δρόμος.
Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή για την προστασία των λαϊκών οικογενειών με “κόκκινα” δάνεια, για την ανακούφιση των ανέργων, για τους εργαζόμενους των συνεταιριστικών τραπεζών, που τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και δεν χρειάζεται να τα ξανααναφέρω όλα αναλυτικά σήμερα.

Σε αυτόν το δρόμο του σκληρού καθημερινού αγώνα θα συνεχίσουμε με περισσότερη αποφασιστικότητα, με δυναμικές κινητοποιήσεις του λαού και του κινήματός του, σε λαϊκή συμμαχία, απ΄ άκρη σ΄ άκρη σε όλη τη χώρα».