Όλγα Γεροβασίλη: Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης

«Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης ξανά» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στον ΣΚΑΪ, στον απόηχο της μίνι Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως η Αθήνα έχει φέρει αντιρρήσεις στα περί φιλοξενίας 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα και σημείωσε ότι υπάρχει ο όρος «ισοτίμως» και «αναλόγως» για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Παράλληλα τόνισε πως είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει το βάρος που της αναλογεί και πρόσθεσε ότι αναμένει οικονομική στήριξη.

Η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε πως πρέπει να δοθεί στήριξη και στην Τουρκία, καθώς είναι χώρα εισόδου, με στόχο να διασφαλίζονται ανθρωπιστικές συνθήκες και να ελαττωθούν οι ροές.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα φθάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και για αυτό το θέμα χτίζει συμμαχίες στην Ε.Ε. “Το ζήτημα των κόκκινων δανείων και της πρώτης κατοικίας είναι μείζον, επομένως θα φτάσει στο υψηλότερο δυνατό σημείο η διαπραγμάτευση”, ανέφερε η κυβερνητικής εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Η κ. Γεροβασίλη αναγνώρισε ότι υπάρχουν σημαντικές αποστάσεις με τους δανειστές σε αυτό το θέμα και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις θέσεις της και “δεν θα δεχθεί να έρθουν ξένα funds να αγοράσουν τα δάνεια” και σημείωσε πως υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης. Παράλληλα διαβεβαίωσε τους Έλληνες πολίτες ότι “για την κυβέρνηση είναι μείζον το θέμα και εδώ θα δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων αυτής της μάχης που είναι σε πολλαπλά επίπεδα αυτή την εποχή, ιεραρχείται ψηλά, πρώτο θέμα το θέμα της πρώτης κατοικίας”.

Καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στο όριο της περιουσίας των 300.000 ευρώ και εισοδήματος στα 35.000 ευρώ.