Κορυφώνεται η αγωνία για τα οικογενειακά επιδόματα

Σε απόγνωση βρίσκονται περίπου 640.000 οικογένειες από τη συνεχιζόμενη, μη καταβολή του οικογενειακού επιδόματος, με την αγανάκτηση να μεγαλώνει από την ανυπαρξία ενημέρωσης εξ μέρους της κυβέρνησης.

Σήμερα οι τρίτεκνοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Λεωφόρου Αμαλίας διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των επιδομάτων τέκνων και την καθυστέρηση με τις κάρτες σίτισης.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης η 23η Οκτωβρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων. Ωστόσο τα επιδόματα δεν καταβλήθηκαν παρατείνοντας την αγωνία τουλάχιστον 635.000 δικαιούχων.

Για το ζήτημα δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση ούτε η υπηρεσία του ΟΓΑ με αποτέλεσμα οι χιλιάδες δικαιούχοι να βρίσκονται στο «σκοτάδι» μην ξέροντας πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα.

Όπως είχε δηλώσει ο κ. Νεφελούδης, τα επιδόματα ήταν να καταβληθούν έως την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας «βλέπει» την πληρωμή να γίνεται ακόμη και στις 30 του μήνα.

«Από ό,τι γνωρίζω τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου», είχε δηλώσει αρχικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος αφήνοντας όμως ανοιχτό και το ενδεχόμενο, η καταβολή της γ’ δόσης να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ότι η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν από το τέλος του Οκτωβρίου…