Προσπάθεια να βρεθεί ισοδύναμο για το 23% στην εκπαίδευση

«Οι σκέψεις Υπουργών για νέα μέτρα δεν σημαίνει πως είναι θέσεις της κυβέρνησης», δήλωσε σήμερα το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη η οποία ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός δεν απαγόρευσε στους Υπουργούς να μιλούν για θέματα της αρμοδιότητας τους. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η φημολογία αλλά και οι σκέψεις Υπουργών για νέα μέτρα δεν σημαίνει ότι είναι θέσεις της κυβέρνησης, ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά κρίσιμα ζητήματα, τα οποία καλό είναι να μπαίνουν σε έναν ευρύτερο διάλογο.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν απαγόρευσε στους υπουργούς να μιλούν για θέματα της αρμοδιότητας τους, και διευκρίνισε ότι «βρισκόμαστε σε έναν διάλογο για την εφαρμογή των νέων μέτρων και με αυτή την έννοια ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να δίνει απαντήσεις». Αναφερόμενη στο θέμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί το ισοδύναμο για το άδικο -όπως το χαρακτήρισε- μέτρο.

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα των πλειστηριασμών κατέστησε σαφές ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, εκτός αν πρόκειται για κατοικίες αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων «δεν θα την αγγίξει η κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που ανέκυψε με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Σαββαΐδου, τόνισε πως ο Πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση της και σημείωσε πως «σε τέτοιες θέσεις δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν “σκιές”». Ερωτηθείσα σχετικά με το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει αυτό που θα οδηγήσει σε ένα καθαρό και διάφανο τοπίο και υπογράμμισε πως πρέπει να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.