Το απόγευμα η συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί

Στις πέντε το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα γίνει η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.

Στο επίκεντρο των επαφών ουσιαστικά βρίσκεται η νέα σειρά μέτρων που θα πρέπει να ενταχθούν στο επόμενο πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση καλείται να «περάσει» από τη Βουλή, έτσι ώστε ν” ανοίξει ο δρόμος για την έναρξη της επίσημης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στα τέλη Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνει το in.gr, o κ. Μοσκοβίσι στις επαφές του με τις ελληνικές αρχές αναμένεται να τονίσει τη σημασία που έχει μια επιτυχημένη και ταχεία αξιολόγηση που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ως τις 15 Δεκεμβρίου, χωρίς κούρεμα ανασφάλιστων καταθέσεων.Η λίστα Νο 2 που θα συζητηθεί περιλαμβάνει πολλές από τις δράσεις «φωτιά» του μηνός Οκτωβρίου που καθυστέρησαν λόγω των εκλογών, και θα έλθει στο προσκήνιο αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την προσεχή Παρασκευή. Την επόμενη Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, το Euro Working Group θα περάσει «από κόσκινο» τις ρυθμίσεις που θα μπουν στο δεύτερο κατά σειρά πολυνομοσχέδιο.Η νέα λίστα φαντάζει αδιάβατη. Κατ” αρχάς στα δημοσιονομικά η κυβέρνηση πρέπει να περάσει από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο 2016-2019 στο οποίο θα προσδιορίζονται επιπλέον μέτρα 3,2 δισ. ευρώ για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά.