Όλγα Γεροβασίλη: Με τη διαδικασία του "επείγοντος" το πολυνομοσχέδιο

Τη Δευτέρα θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και με τη διαδικασία του “επείγοντος”, ώστε να μπορέσει να υπάρξει ολοκληρωμένος διάλογος, όπως αποκάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί, “σήμερα ολοκληρώνεται η κατάθεση, από πλευράς όλων των υπουργείων, των νομοθετημάτων τα οποία απαιτούνται από το κάθε υπουργείο, τα οποία συλλέγονται από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης” και πρόσθεσε ότι “η καταληκτική ημερομηνία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα είναι στις 15-17 του τρέχοντος μηνός”.

Κληθείσα να σχολιάσει εάν η κυβέρνηση περιμένει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε πως “και τα άλλα κόμματα έχουν μερίδιο της ευθύνης πάνω τους, ευθύνης να βγάλουμε τη χώρα γρήγορα και αποτελεσματικά από τα αδιέξοδα”, και διευκρίνισε ότι μετά από τον διεξοδικό διάλογο που θα πραγματοποιηθεί, θα φανεί “αν πραγματικά αυτό το οποίο εννοούσαν και προεκλογικά, ως «συναίνεση», «ευρείες πλειοψηφίες» στη Βουλή, «συνεργασίες» κ.λπ. αν αυτό έχει κάποιο αντικείμενο ή αν ήταν λόγια τα οποία δεν είχαν κανένα περιεχόμενο”.

Αναφερόμενη στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε πως το ζήτημα αυτό είναι “εθνικό” και θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τη διευθέτησή του.