Roll'Em Up

Η κυβέρνηση έλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, με 155 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 144 βουλευτές κατά στην ονομαστική ψηφοφορία που ολοκλήρωσε τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων. Όμως το τέλος της μίας διαδικασίας σηματοδοτεί αναγκαστικά την αρχή της επόμενης και πολύ πιο δύσκολης, η οποία αφορά στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Η κυβέρνηση πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να κάνει σοβαρή δουλειά το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς να μπορεί να βασίζεται πια στη στήριξη των ευρωπαϊκού προσανατολισμού κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία σύσσωμα χθες την καταψήφισαν.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, τα 49 προαπαιτούμενα θα έρθουν στη Βουλή υπό τη μορφή ενός πολυνομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα, ενώ στην Αθήνα πιάνει δουλειά από σήμερα και η τρόικα για τον έλεγχο των milestones που καθορίστηκαν στο Eurogroup και την προετοιμασία της αξιολόγησης που αναμένεται να αρχίσει περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ στη Λίμα του Περού, στο περιθώριο της συνόδου ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας, εκτυλίσσεται η διαπραγμάτευση με τους εταίρους σε πολιτικό επίπεδο, ενώ αίσθηση έχουν προκαλέσει οι νέες προβλέψεις του ΔΝΤ για τρύπα στα δημοσιονομικά μας ύψους 1,35 δισ. ευρώ για 2015 και 2016.