Εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα τα ισοδύναμα

Για ισοδύναμα που αναζητούνται από την κυβέρνηση για να αρθούν αδικίες της συμφωνίας έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM σήμερα το πρωί, διασαφηνίζοντας ότι πρόκειται για ευαίσθητο θέμα και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να μιλήσει πιο συγκεκριμένα.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι “δεν είμαι σε θέση να σας πω τα ισοδύναμα. Είναι ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο όπως αντιλαμβάνεστε. Και γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια διότι είναι σαφές και σε εμάς ότι πολλά σημεία αυτής της συμφωνίας εμπεριέχουν πάρα πολύ σοβαρές αδικίες βεβαίως και δύσκολα επώδυνα μέτρα, τα οποία δεν θα θέλαμε να υιοθετήσουμε. Ωστόσο έχουμε αναγκαστεί να δεχθούμε, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τον τρόπο που έκλεισε το καλοκαίρι”.

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό είπε πως “είναι ένα ζήτημα προς διαπραγμάτευση ακόμα” και σημείωσε ότι “ένα από τα ανοιχτά ζητήματα και ήταν και ένα κέρδος της συμφωνίας αυτό. Θα κατατεθεί το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών, απ’ όσο ξέρω την άλλη εβδομάδα. Στη συνέχεια θα ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με στόχο το ασφαλιστικό να κλείσει τον Νοέμβριο”.

Για τις εκλογές τόνισε πως ο ελληνικός λαός ψήφισε “αυτόν που πιστεύουν ότι ασφαλέστερα, γρηγορότερα και με κοίταγμα προς το συμφέρον των πολλών θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα με το λαό όρθιο από τη δείνη των μνημονίων”. Η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε με νόημα ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια τετραετία, ενώ αναφορικά με την πιθανή συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το χρέος έκανε λόγο για “κάλεσμα” χθες του πρωθυπουργού, αναρωτώμενη ωστόσο πως “όποιος θέλει να συμβάλλει στη διαπραγματευτική προσπάθεια και την στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια και την γρήγορη έξοδο πρέπει να είναι στην κυβέρνηση;”.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι “βρίσκεται στην καρδιά και της πολιτικής μας αλλά και του προβλήματος η συζήτηση για το χρέος, είναι μεγάλο εθνικό ζήτημα, η πρώτη πρόσκληση απευθύνθηκε χθες, δεν αποτυπώθηκε από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης κάποια τάση να το δούμε διαφορετικά αυτό το θέμα, δεν έχουν αλλάξει απόψεις για τη βιωσιμότητα του χρέους και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ”.