Ν. Χριστοδουλίδης: «Η Τουρκία δρα ως ο “βάρβαρος’’ της Αν. Μεσογείου»

του Αθανάσιου Έλλις

Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να δρα ως «βάρβαρος» σε μια σημαντική περιοχή της Αν. Μεσογείου, αλλιώς κινδυνεύει να αποκλειστεί, με δική της επιλογή, από τις ενεργειακές και άλλες συνεργασίες που αναπτύσσονται, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου και στενός συνεργάτης του προέδρου Αναστασιάδη, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι η Λευκωσία αναμένει πως οι τουρκικές παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ θα βρεθούν ψηλά στην ατζέντα του επικείμενου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να συζητηθεί το θέμα του αερίου πριν την επίλυση του Κυπριακού, ενώ επισημαίνει ότι υπάρχει άριστη συνεργασία και συντονισμός κινήσεων με την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκτιμά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος άλλωστε θα επισκεφθεί τη Λευκωσία σε δέκα περίπου ημέρες.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε τη συνέντευξη:

http://www.kathimerini.gr/793157/article/proswpa/synentey3eis/n-xristodoylidhs-h-toyrkia-dra-ws-o-varvaros-ths-an-mesogeioy