Ράβε-ξήλωνε από την κυβέρνηση με το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την επανεξέταση του μέτρου επιβολής του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση σκέφτεται το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής το οποίο με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Κυριακής διακήρρυττε ότι το μέτρο εξετάζεται και αποφασίστηκε να μην επιβληθεί στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το ΚΥΣΟΙΠ ανέφερε ότι «το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται, με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του. Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία».

Οι τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο, που επικαλούνται οι εφημερίδες “Τα ΝΕΑ” και το “Έθνος” αναφέρουν ότι σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του με την οποία θα γίνει η έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα ανακοινώσει το «πάγωμα» των μέτρων μέχρι την εύρεση ισοδυνάμων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το θέμα συζητήθηκε για πολλές ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου με το βλέμμα στραμμένο στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα αποφύγει επώδυνα μέτρα όπως το δυσβάσταχτο βάρος στην ιδιωτική εκπαίδευση.