Με «σπριντ» Γεωργιάδη, άρχισε η «κούρσα» των τεσσάρων για την ηγεσία της ΝΔ

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέτει, τρέχοντας, τις αναγκαίες 50 υπογραφές ακριβώς πάνω στην εκπνοή της προθεσμίας, ολοκληρώθηκαν οι συμμετοχές στην «κούρσα» για την ηγεσία της ΝΔ, την οποία διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι: οι Β. Μεϊμαράκης, Κυρ. Μητσοτάκης, Απ. Τζιτζικώστας και Α. Γεωργιάδης.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ έκανε τελικώς δεκτή την υποψηφιότητα Γεωργιάδη η οποία κατατέθηκε λίγα λεπτά μετά την παρέλευση της προθεσμίας στις 18:00. Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας, ευχαρίστησε την επιτροπή και τόνισε ότι κατάφερε να συγκεντρώσει τελικώς τις απαραίτητες 50 υπογραφές τα τελευταία 20 λεπτά.

Ο Β. Μεϊμαράκης ήταν ο πρώτος που κατέθεσε επισήμως υποψηφιότητα την Πέμπτη το απόγευμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήταν ο πρώτος που δήλωσε «παρών» στη διαδικασία, κατέθεσε την υποψηφιότητά του στις 11 το πρωί, ενώ λίγη ώρα αργότερα (12:30)  ακολούθησε και η κατάθεση της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του, μιλώντας έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως «αυτό που βιώνει η χώρα μας δεν είναι απλά μία κρίση, είναι παρακμή. Η απογοήτευση των πολιτών δεν έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά αλλά και με την έλλειψη οράματος. Χρειάζεται μία άλλη νοοτροπία, χρειαζόμαστε τη στήριξη και την επιβράβευση της δημιουργικότητας αλλά και ένα κράτος που να λειτουργεί».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, τόνισε πως προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είχε «ανακοινώσει» με ανάρτησή του στο twitter, ότι βρήκε τις απαραίτητες υπογραφές, εμφανίστηκε εμφανώς ανακουφισμένος που πρόλαβε, έστω και στο …και 5 την προθεσμία και ευχαρίστησε την ΚΕΦΕ που έκανε αποδεκτό το αίτημά του παρά τα οκτώ λεπτά καθυστέρησης. Παράλληλα δήλωσε έτοιμος να μπει γερά στη μάχη. «Πάνω από όλα η Ν.Δ. η ενότητά της και να ξαναπάρει την εξουσία» ανέφερε εξερχόμενος των γραφείων του κόμματος. «Μπαίνουμε γεροί στη μάχη. Όποιος και να βγει θα είναι άξιος πρόεδρος και αν δεν είμαι εγώ θα τον υπηρετήσω πιστά και με αφοσίωση». Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, εξέφρασε τη διαφωνία του με τις ταχείες εκλογικές διαδικασίες εκτιμώντας ότι «υποκρύπτουν πολιτικό κίνητρο», μια αναφορά που θα μπορούσε να απευθύνεται στον Β. Μεϊμαράκη, που έχει εκφράσει την επιθυμία του να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στο κόμμα.

Οι υπογραφές του Β. Μεϊμαράκη

Τις 50 υπογραφές που συνοδεύουν την υποψηφιότητά του έδωσε στη δημοσιότητα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και όπως είχε πει πριν την κατάθεση της υποψηφιότητάς του δεν συμπεριλαμβάνονται βουλευτές και περιφερειάρχες.

Δείτε τα ονόματα:

1 ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
2 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
3 ΑΓΝΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
4 ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
5 ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
6 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
7 ΒΑΛΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
8 ΒΟΣΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
9 ΒΡΥΝΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
10 ΓΑΚΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ
11 ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
12 ΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
14 ΖΑΧΑΡΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
15 ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
16 ΚΑΡΑΚΟΛΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
17 ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
18 ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
19 ΚΟΛΩΝΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
20 ΚΟΝΤΕΛΑΣ ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ
21 ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ
22 ΚΟΥΛΙΖΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
23 ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
24 ΚΡΑΣΑΔΑΚΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ
25 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
26 ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
27 ΛΕΠΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
28 ΛΥΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
29 ΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
30 ΜΙΧΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
31 ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
32 ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
33 ΜΠΑΣΔΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑ
34 ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
35 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΦΕΙΡΩ
36 ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
37 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
38 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ
39 ΠΕΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
40 ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
41 ΣΑΡΟΥΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
42 ΣΕΡΕΛΕΑ ΜΑΡΙΑ
43 ΣΟΙΛΕΜΕΤΖΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
44 ΤΑΓΓΙΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
45 ΤΑΠΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
46 ΤΖΟΤΖΟΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
47 ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΕΛΠΙΔΑ
48 ΦΑΝΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
49 ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
50 ΦΟΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ