Εκτός προεδρικής κούρσας της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης

“Το σκέφτηκα πολύ, αλλά δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας”, επεσήμανε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Όπως εξήγησε, περίμενε χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη», ενώ εκτίμησε ότι η υποψηφιότητά του θα προξενούσε μία συζήτηση για την πολιτική του διαδρομή. «Η διαίρεση θα μεταφερόταν στη βάση της Νέας Δημοκρατίας» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε απόλυτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ενότητας και διευκρίνισε ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος αποπροσανατολισμού της συζήτησης για την ηγεσία της Ν.Δ. Παράλληλα, εξήγησε ότι βασική του ιδέα ήταν πώς θα ανασυγκροτηθεί η Νέα Δημοκρατία, ώστε να συνδράμει και στην ανασυγκρότηση της χώρας.

Συνεχίζοντας, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία «είναι η κεντροδεξιά παράταξη και πρέπει να παραμείνει», ενώ σημείωσε ότι το κόμμα αποτελείται από κεντρώους και δεξιούς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το naftemporiki. Ο κ. Βορίδης ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη σχολίασε ότι είναι δική του απόφαση και ότι εκείνος δεν έχει καμία σχέση». Ερωτηθείς για το ποιον θα υποψήφιο θα μπορούσε να στηρίξει, σημείωσε πως ακόμα δεν γνωρίζει.