"Ζήλεψε" τον Ορμπάν...

Επαναλαμβάνει τις επιθέσεις του εναντίον της Ελλάδας στο ζήτημα του προσφυγικού – και στο “πνεύμα” του ανεκδιήγητου Ούγγρου Πρωθυπουργού, Βίκτωρ Ορμπάν -ο Αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

«Δεν μπορεί να στηρίζουμε την Ελλάδα με δισεκατομμύρια ευρώ και να αφήνουμε αυτό το θέμα στην άκρη, αλλά πρέπει να απαιτήσουμε ποια θα είναι η συνεισφορά της στην κρίση του ασύλου», τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του, στην αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ”, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διέθετε στα εξωτερικά σύνορά της προσωπικό και τεχνογνωσία, και η Ελλάδα θα έπρεπε να το επιτρέψει.

Συνεχίζοντας την πάγια τακτική του, τους τελευταίους μήνες, των φραστικών επιθέσεων και της άσκησης κριτικής εναντίον της Ελλάδας, ο κ. Κουρτς υπενθυμίζει ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον δανεισμό της Ελλάδας είχε ζητήσει να τεθούν ως προϋπόθεση όχι μόνο οι μεταρρυθμίσεις τις, οποίες η χώρα θα πρέπει να εφαρμόσει, αλλά και η κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Ο ίδιος παραδέχεται πως κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από τους υπουργούς Οικονομικών και τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, ωστόσο εξακολουθεί να ελπίζει ότι αυτό θα συμβεί.

Πηγή: με πληροφορίες από το ΑΠΕ